Balık Menülerinde Şef Muharrem Devrimi!

0
213

Deniz ürünleri ile ünlü mutfağa sahip kentimiz İskenderun’da deniz mahsullerini farklı pişirme teknikleri ve soslarla hazırlayan Şef Muharrem Bal, bu konuda bir ‘devrim’ yaptıklarını iddia etti.

Bilinen klasik balık yemeklerinin yanı sıra, kullandıkları balık çeşitleri, özel soslar ve pişirme teknikleriyle fark yarattıklarını kaydeden Şef Muharrem Bal; “Balık menülerimizle ön plandayız, bölgenin meşhur balık mezeleri, balık ızgara, sıcaklar, soğuklar, ahtapot salatamız, ahtapot söğüşümüz var. Levrek marin limonda pişer, zeytinyağında soslanır. Kurutulmuş balığımız çiroz buranın uskumrularından yapılır. Doğal dağ bitkimiz kayakoruğu, deniz kenarından çıkan tuzlu topraklarda yetişen deniz börülcesi de balık menülerimizde mevcut.

Herkes tarafından bilinen ve solitten yapılan lekardayı biz buranın balığından denedik, ceylan palamudundan yaptık, harika oldu, bir devrim yaptık diyebiliriz.

Ahtapot yine bu yörenin ürünü, 50 metre ileriden çıkarıyor zıpkıncı arkadaşlar. Karpaçyosunu yaptık, ahtapot pişmiş, ızgarası var, salatası var, çiğ şeklinde denedik soslarla pişiyor. Sarı sosumuz var, bizim Defneyaprağı sosumuz, kırmızı olan Samandağ biberinden yapılan bir sos, katkı maddesi yok.

Kapari soslu kalamarımız var, bunun hiçbir yerde tarifi yok tamamen kendi çalışmamız ve en revaçta olan spesiyalitemiz. İskenderun Körfezinin meşhur Jumbo Karidesini, yine buranın meşhur kadayıfı ile buluşturup Jumbo karidesi öyle pişirdik ve bu İstanbul’a kadar yayıldı” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here