Bakım-Onarım İçin mi Söküldü?

0
120

Köşe Yazarlarımızdan Doğan Süslü, Kore Şehitlerimizin Adlarının Yazıldığı Levhaların Akıbetini Sordu…

İskenderun Gazetesi Köşe Yazarlarından Doğan Süslü, İskenderun Sahil Şeridimizde bulunan “Kore Şehitleri” Anıtının ön yüzünde şehitlerimizin adlarının yazıldığı levhaların akıbetini sordu. Levhaların bakım onarım için mi söküldüğünü soran Süslü, yoksa levhaları özellikle bakır çalan hırsızların çalmış olabileceğini mi sorguladı.

Süslü; “Kasıt aramıyor, sadece bilgilenmek istiyor ve İskenderun Belediyesine kamuoyu adına soruyorum. Kamuyu aydınlatma adına bir İskenderun yaşayanı olarak bu soruların yanıtlarını İskenderun Belediyesi’nden ve diğer ilgili tüm kurumalardan bekliyorum” diyerek şu sorulara cevap aradı;

“1)Kore Anıtı’nın ön yüzünde Kore Şehitlerimizin adlarının yazıldığı, pirinç veya bakır levhalar nerede? 2)Kore Anıtı’nın arka kısmında bulunan Kıbrıs Şehitleri’nin adlarının yazılı olduğu pano nerede? 3)Söz konusu madeni levha ile arkadaki pano, İskenderun Belediyesi ekiplerince bakım, onarım ve yenileme çalışmaları için mi söküldü? 4)Levha ve pano, bakım ve onarım için sökülmediyse, özellikle bakır çalan hırsızların hırsızlığı neticesi mi yok oldular? 5)Bakım ve onarım yoksa bu sökümlerin tam nedeni nedir? 6)Söz konusu sökümler, İskenderun Belediyesi eliyle yapıldıysa, İskenderun Garnizon Komutanlığı ile İskenderun Kaymakamlığı’na bilgi verildi mi? 7)Levhalar ve pano bakım ve onarım için söküldüyse yerlerine ne zaman takılacak?” (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here