Bahçeşehir’den Online İngilizce Sınavı

0
339

bahçeşehir koleji6Eğitimde teknolojiyi işlevsel ve aktif biçimde kullanan Bahçeşehir Koleji, online olarak yaptığı İngilizce sınavlar ile yine bir ilke imza attı. 2. sınıftan 8. sınıfa kadar tüm öğrencilerin, Türkiye’nin dört bir yanındaki Bahçeşehir Kolejleri öğrencileri ile eşzamanlı olarak girdiği sınav, veliler ve öğrenciler arasında memnuniyetle karşılandı.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan İskenderun Bahçeşehir Koleji Müdürü Sefai Server Dik; “Bahçeşehir Koleji olarak en belirgin hedeflerimizin başında öğrencilerimizi 21. yüzyıl becerileri ile donatılmış bireyler olarak yetiştirmek gelmektedir. Bu nedenle, okullarımızda uygulamakta olduğumuz yabancı dil kazanım ve eğitim sistemimiz, kurumsal olarak önceliklerimizin başında yer almaktadır. Bu sistemin önemli bir unsuru da ölçme ve değerlendirmedir. Öğrencilerimizin dil kazanım ve eğitim süreci içinde bireysel gelişimlerinin objektif olarak değerlendirilerek eğitim ve öğretim yılı içinde geliştirdikleri becerilerinin ve yeni kazanımlarının yakından gözlemlenmesi ve kayıt altına alınması büyük önem taşımaktadır” dedi.

Dik, değerlendirmenin, tamamının ana dili İngilizce olan eğitimcilerden oluşan, uluslararası prestije sahip bağımsız bir ölçme ve değerlendirme kurulu tarafından hazırlanmış online sınavlarla gerçekleştiğini söyledi.

Konuşmasının sonunda bu sınavların eğitim-öğretim yılı içinde üç kez belirli aralıklarla yapılarak her öğrencinin bireysel dil gelişiminin izleneceğini ve raporlandırılacağını söyleyen Okul Müdürü Sefai Server Dik; “Objektif olarak uygulanan online sınavlarımızla öğrencilerimizin dil kazanım hedeflerini çok daha yüksek bir düzeye taşıyacağımıza inancımız sonsuzdur” diyerek sözlerine son verdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here