Bahçeşehir Öğrencileri Fidan Ekti

0
92

bahçeşehir koleji10İskenderun Bahçeşehir Koleji öğrencileri, Belen’in Atik Yaylası’nda geçtiğimiz yıllarda çıkan yangın sonrasında ağaçsız kalan alanı yeşillendirmek için kolları sıvadı. Belen Orman İşletme Şefliği önderliğinde, 4, 5, 6, 7. ve 8. sınıf öğrencileri, öğretmenleri ile Okul Aile Birliği yöneticilerinin katıldığı etkinlik, soğuğa karşın bayram havasında geçti.

Büyük bir heyecanla  Belen ilçesi Atik Yaylası’na giden Bahçeşehir Koleji’ni orada Orman İşletme Şefi Mehmet Başaran ve ekibi karşıladı. Öncelikle çocuklara fidan dikerken izlenecek yöntemi anlatan Başaran’ı dikkatle dinleyen öğrenciler çeşitli sorular sordular. Ardından kendilerine dağıtılan fidanları açılan çukurlara yerleştiren öğrenci ve öğretmenler, bir orman meydana getirmenin bilinci ve haklı gururuyla kürekleri ellerine aldılar. Fidanlar ekildikten sonra Orman İşletme Şefliği ekiplerine teşekkür ederek okullarına dönen öğrenciler, Bahçeşehir Koleji’nin ‘yaparak yaşayarak öğrenme’ felsefesini bir kez daha yaşamış oldular.

Okul Müdürü Sefai Server Dik, Bahçeşehir Koleji olarak doğaya, çevreye duyarlı bireyler yetiştirmek hedefinde olduklarını, bu amaçla da gerek kendi okul çevrelerini gerekse içinde yaşadıkları beldeyi ağaçlandırmayı bir görev kabul ettiklerini söyledi. Dik, doğayla iç içe büyüyen çocukların, tüm canlılara saygılı birer dünya vatandaşı olacaklarını sözlerine ekledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here