Bahçeşehir Koleji Yurtdışından Gelen Konuklara Ev Sahipliği Yaptı

0
158

bahçeşehir koleji10Belen Halk Eğitim Merkezi’ne Comenius Projesi kapsamında Polonya ve Yunanistan’dan gelen bir ekip, Halk Eğitim Merkezi yetkilileriyle birlikte İskenderun Bahçeşehir Kolejini gezdi. Okul Müdürü Sefai Server Dik’in mihmandarlık yaptığı ekip, okulun eğitim sistemi hakkında detaylı bilgi edindi. Her birimde vakit geçiren, aldıkları bilgileri hemen uygulamaya geçirmek isteyen grup elemanları zaman zaman müzik aletleri çaldı, zaman zaman öğrenci sıralarına oturup anlatılanları ciddiyetiyle dinledi.

Konukların, özellikle çocukların kendi yaptıkları projeler ve eserlerden çok etkilendiği tanıtıcı gezi yaklaşık olarak bir saat sürdü. Sürenin sonunda, böyle bir okulu gezdikleri için ve Türk çocuklarının da bu standartta eğitim aldıklarını öğrendikleri için çok mutlu olduğunu ifade eden grup sözcüsü, Bahçeşehir Koleji’ni, dünyanın ve Türkiye’nin her yerinde okullar açtığı için kutladı.

Okul Müdürü Sefai Server Dik, bu tip etkinliklerin hem kendi okullarının hem de ülkemizin tanıtımında çok önemli rol oynadığını ifade etti. Bir dünya okulu olan Bahçeşehir Koleji ve Bahçeşehir Üniversitesi’nin zaten ‘Kampusum Dünya’ felsefesiyle Berlin, Toronto, Washington, Hong Kong, Roma, Silikon Vadisi ve daha pek çok ülkede bulunan okulları aracılığıyla yurtdışında bilinirliği olduğunu sözlerine ekleyen Dik, eğitime gönül vermiş, yolu eğitimle kesişen herkesi okullarını görmeye davet etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here