Bahçeşehir Koleji FLL Türkiye Turnuvasına Katılıyor

0
173

bahçeşehir koleji15Bu yıl 11.’si düzenlenecek olan FLL (First Lego League) Türkiye Turnuvası’na İskenderun Bahçeşehir Koleji Robotik ekibi de katılıyor. Temanın ‘Senin Dünyan Senin Sınıfın’ olarak belirlendiği turnuvanın amacı çocukların legolarla robot tasarlayıp programlayarak toplumsal sorunlara çözümler ve projeler üretmesi.

9-16 yaş arası çocukların, bir koç önderliğinde çalışarak hazırlandığı yarışmada İskenderun Bahçeşehir Koleji ekibi 1 Mart tarihinde Ankara’da jüri karşısına çıkmak için çalışmalarına son sürat devam ediyor.

Okulların yarıyıl tatilinde olduğu şu günlerde İskenderun Bahçeşehir Koleji’nde hareketlilik devam ediyor. Koçluğunu Fen Bilgisi öğretmeni Mahmut Reyhani’nin yaptığı ekip tatilde de bir araya gelerek çalışıyor. FLL’nin süreç odaklı bir etkinlik olduğunu belirten Reyhani; öğrencilerin sorunlar için çözümler üzerinde uğraşırken, hem kendi takımındaki hem de diğer takımlardaki bireylere nazik ve saygılı davranmaları gerekliliğinin, turnuva şartnamesinde yazılı ilk kural olduğunu, çocukların diğerlerinin fikirlerine karşı koyan veya onlarla çatışan kişiler değil, onların fikirlerini de kullanarak yeni şeyler inşa edebilen yetenekler olarak görüldüğünü söyledi.

bahçeşehir koleji16Öğrencilerin, teknolojinin hayatın her alanında söz sahibi olduğu çağımızda, nasıl bir ortamda, hangi yöntemle, neleri öğrenmek, hangi becerileri kazanmak istediklerini belirlemelerini, araştırıp, özgün çözümler üreterek kendi öğrenim gelecekleri hakkında söz sahibi olmalarını hedefleyen organizasyonda diğer taraftan da tasarladıkları ve programladıkları robotlarla, temayla ilgili görevleri çözmeleri gerekiyor.

FLL çalışmalarının okullarında başlamasından gurur ve mutluluk duyduklarını belirten İskenderun Bahçeşehir Koleji müdürü Sefai Server Dik; “Bahçeşehir Koleji olarak yine eğitimde öncü bir adım atmış bulunmaktayız. Bizlere güvenleriyle destek veren velilerimize verdiğimiz sözlerden birini daha yerine getirerek Robotik çalışmalarına başlamış olmaktan ve FLL’ye ekip gönderecek olmaktan dolayı gururluyuz” dedi.

Öğrencilerin orijinal lego parçalarıyla tasarladıkları robotları programlayarak katılacakları turnuvada ayrıca bir de proje sunacaklarını belirten Dik, bu projeyi şimdilik geliştirme aşamasında oldukları için gizli tuttuklarını, ancak kamuoyuna açıklandığında bu projenin de büyük yankı getireceğini, Bahçeşehir Koleji’nin öğrencileriyle gurur duyduklarını söyledi. Son olarak, İskenderun Bahçeşehir Koleji ekibinin yarışmadan dereceyle dönmesi dileklerini ileten Dik, öğrencilerinin bilgi, beceri ve centilmenlikleriyle büyük başarılara imza atacağına olan inancını sözlerine ekledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here