Bahçelerde Baharın İzleri Görülmeye Başladı

0
31

Havaların iyice ısınmaya başladığı son günlerde, bahçelerde de hummalı bir çalışma başladı. Budama, gübreleme, aşılama ve ilaçlama çalışmalarının yapılmaya başlandığı bu dönemde, ağaçların çiçek açmaya başlamasıyla adeta görsel şölen de yaşanıyor.

Budama ve özellikle ilaçlama çalışmalarına hız verdiklerini kaydeden Bahçıvan Ali Tokdemir, “Ş0 an budama zamanı hatta budamaların da sonu diyebiliriz çünkü ağaçlar çiçek açmaya başladı. Ağaçlarımızın alt kısımlarını yapıyoruz, yavaş yavaş gübresini, suyun vermeye başlayacağız bu aralar. Aşı yapılması gereken ağaçları özellikle narenciye grubunun aşısını yaptık, erik, kayısı, şeftali ağaçlarının da şu an aşı zamanı, ilaçlamalarını yapıyoruz.

Haşereyle mücadele işlerimiz de başlayacak artık. Çünkü bu belgede özellikle Akdeniz anemisi çok olduğu için ilaçlamaları düzgün yapmamız lazım. Narenciye grubunda harita böceği özellikle dikkat etmemiz gereken bir böcektir, ilaçlama uygulamalarını yapma zamanındayız, çalışmalarımız hummalı bir şekilde devam ediyor” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here