“Bağımsızlık Mücadelesine Devam”

0
93

basın bayramı1İskenderun Gazeteciler Cemiyetinden 24 Temmuz Mesajı

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, basın sansürün kaldırılışının yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. 105 yıl önce  bugün yasalarla kaldırılmış olan ‘Basında Sansür’ün aslında kalkmadığı ve devam  ettiğinin marsbahis bilinen bir gerçek olduğunu savunan İGC Yönetim Kurulu açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;

“Öncelikle belirtmek  isteriz ki; özellikle yerel basının ve basın emekçilerinin yaşam mücadelesi verdiği bir ortamda, bugünü “Basın Bayramı” olarak kutlamaktan  söz edemeyiz. Özgür ve tarafsız basın, bir ulusun onuru, kalkınması ve aydınlık yarınları demektir.

Elbette, basın sektöründe bağımsızlık ve özgürlükten söz etmek için basının da görevini tarafsızlık  ilkesi  ve etik kuralları  içinde yapıyor olması koşulu vardır. Türk Basını üzerindeki baskılar kalkmadığı ve emekçilerimizin  kaybettiği hakları geri verilmediği sürece, 24 Temmuz’u “Basın Bayramı” olarak  kutlamamız mümkün  değildir.

Bu vesileyle bir kez daha  bilinmesini istiyoruz ki; Türk Basını’nın daha özgür ve tarafsız  görevini yapabilmesi için İskenderun Gazeteciler Cemiyeti olarak, eğilmeden, bükülmeden ve hiç  kimseye boyun eğmeden, görevimizi yapmaya ve mücadelemizi  kararlılık içinde  sürdürmeye devam edeceğiz.”

Kaymakam Su; “Basın, Demokrasinin Güçlenmesine Katkı Sağlamaktadır”

İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı. Halkın doğru ve tarafsız haber alma ihtiyacını karşılayan basın kuruluşlarının aynı zamanda demokrasimizin güçlenmesine de katkı sağladığına vurgu yapan Kaymakam Su; “Basın, kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma mesleğidir. Bu yönüyle demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Yazılı, işitsel ve görsel kanallar aracılığı ile yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olunması, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi birçok önemli görev ve sorumlulukları üstlenmektedir. İlçemizde ki basın-yayın çalışanlarının bu sorumluluk bilinciyle yaptıkları ve yapacakları duyarlı çalışmaların İlçemizin her alanda başarıya ulaşmasında büyük katkı sağlayacağına inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle; 24 Temmuz 2013 günü kutlanacak olan Basında Sansürün Kaldırılışı’nın 105’inci yıldönümü münasebetiyle, İlçemiz de faaliyette bulunan yerel gazete, dergi, radyo ve televizyonlarımız ve ulusal haber ajansı temsilcileri ile zengin bir kadroya sahip olan ve üstlendikleri sorumluluğun bilinciyle görev yapan değerli basın mensuplarımızın “24 Temmuz Basın Bayramı”nı candan kutlar, tüm basın mensuplarımızın habere ulaşma ve haberi kamuoyuna ulaştırma çabalarında başarılar dilerim” dedi.

Yeşilmen; “Haklının Her Zaman Haklı Olduğunu Biliyoruz”

CHP İskenderun Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Yeşilmen, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı. Haksızlığa, zulme karşı  gazeteciliğin öneminin gün geçtikçe daha çok arttığına vurgu yapan Yeşilmen; “Onurlu gazetecilerimiz her türlü baskıya rağmen ezilenlerin yanında olmaya devam ediyor. Ama ülkemizde pek çok şey gibi basında sermayenin egemenliği altında kıvranıyor. Bir milletin yol göstericisi basındır. Ama basının bu niteliği, onun her zaman etki altına alınmasının istenmesine yol açmıştır. Dürüst bir avuç  gazeteci ise onurlu direnişini kararlıkla sürdürüyor. Maalesef bu durum ülkemizde gazeteciliğin sonunu getiriyor. Çünkü baskı imparatorluğu her türlü baskı aracını kullanmaktan çekinmiyor. Güçlünün  ama haksızın yanında olan yüceltilirken, ezilenin yanında duran susturulma politikalarına maruz kalıyor. Uğur Mumcu gibi doğrunun yanında olanlar katlediliyor. Olmadı hapse atılıyor. Ne olursa olsun biz haklının her zaman haklı olduğunu biliyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here