Badminton Şampiyonasından Dereceyle Döndüler

0
234

badminton1Veteranlar Türkiye Badminton Şampiyonasına, Hatay’ı temsilen katılan sporcularımız bu spora yeni başlamaları ve sınırlı çalışma ortamına rağmen şampiyonadan derce ile döndüler. Şampiyonada 2 ikincilik, 4 üçüncülük ve 1 beşincilik elde ederek ilimizi Türkiye Şampiyonasında en iyi şekilde temsil etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Takım Kaptanı ve Antrenörü Bengi Nil Keskiner ve Tufan Eker, hedeflerinin milli takıma sporcu yetiştirmek olduğunu belirttiler.

29 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde yapılan Türkiye Badminton Şampiyonasında ilimizi temsilen İskenderun, Antakya, Dörtyol ve Payas ilçesinden toplam 9 sporcu katıldı. 5 dalda yapılan yarışmalarda tek bayanlarda ve karışık çiftlerde Bengi Nil Keskiner ikinci oldu. Tek erkeklerde Durmuş Ali Baysal üçüncü, karışık çiftlerde Nesrin Öz-Durmuş Ali Baysal üçüncü, karışık çiftlerde Musaffer Akyiğit üçüncü, çift erkeklerde Mustafa Turan üçüncü, çift erkeklerde Mehmet Ciğerli beşincilik elde etti.

Konu ile ilgili bilgi veren Keskiner ve Eker; “Sakatlanma riskinin az ve eğlenceli olan Badminton, bu özelliğini veteranlar yarışmasında ortay koymuştur. Federasyon Başkanımız Murat Özmekik’de yarışmalara katılmış ve Türkiye ikincisi olmuştur. Şampiyonaya Bursa Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, Adanalı Hacı Teyze Sultan Dereli, Celal Bayar Üniversitesi Öğretim görevlisi hocalarımız gibi simalar da yarışmaya renk katmıştır. Badmintona gönül vermiş bizler, bölgemizde 7’den 70’e her yaştan insanlara bu sporu sevdirmek, yaygınlaştırmak ve idealimiz olan uluslar arası platformlarda ülkemiz adına milli sporcular yetiştirmek hedefindeyiz. Badminton gönüllüleri olarak basın aracılığı ile tüm İskenderunlulara sesleniyor, tüm aileleri çocuklarıyla beraber az masraflı olan bu sporu yapmaya davet ediyoruz” dediler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here