Aynı Anda Üç Ameliyat Birden Oldu!

0
102

gelişim hastanesi13Mide yanması ve karın ağrısı şikâyetleriyle Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Genel Cerrahi Servisi’ne başvuran 42 yaşındaki Selda Tügen’e, hem safra kesesi, hem mide katlama, hem de reflü ameliyatı laparoskopik olarak yapıldı. Bariatrik (Obezite) ve Reflü Cerrahisi Uzmanı Genel Cerrah Op. Dr. Cavit Göktaş’ın gerçekleştirdiği ameliyata alınan Tügen, 2 saat süren operasyon sonrası sağlığına kavuştu.

Üç ameliyatı da eş zamanlı yaptıklarını ifade eden Op. Dr. Cavit Göktaş; “Mide yanması, ağza acı su gelmesi ve bulantı şikayetleriyle hastanemize başvuran Selda Hanım’a yapılan gastroskopi sonucu, reflünün mevcut olduğu görüldü. Ayrıca 90 kilo ağırlığındaki hastamız, tiroit hastası olduğu için ciddi anlamda kilolarını veremediğini belirtmişti. Bu nedenle hastamızın hem kilo vermesini sağlamak, hem de reflü şikâyetlerini sonlandırmak için, laparoskopik reflü ve mide katlama operasyonunu planladık. Hastamızın kontrolü sırasında çekilen ultrason sonucu da safra kesesinde 1,5 santimetrelik bir taş olduğundan, hastamıza aynı seansta laparoskopik nissen fundoplikasyonu ameliyatı da gerçekleştirdik. Yaklaşık 2 saat süren ameliyat sonrası ikinci gün taburcu olan hastamız; hem reflüden, hem safra kesesinden, hem de kilolarından kurtulmuş oldu. Selda Hanım, ameliyat sonrası 10 gün içerisinde yaklaşık 6 kilo verdi. Bu tip ameliyatlar, laparoskopik olarak aynı seansta gerçekleştirilebilmekte ve başarıyla sonuçlanmaktadır” açıklamasında bulundu.

“Sağlığıma Kavuştuğum İçin Mutluyum”

Selda Tügen de sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu ve şu anda herhangi bir rahatsızlığının kalmadığını söyleyerek; “Sürekli mide yanma sorunuyla karşılaştığımdan doktorumuza başvurdum. Ayrıca tiroid hastası olduğumdan, uzun süredir diyet yapmama rağmen kilo veremiyordum. Cavit Bey’in İskenderun’da laparoskopik ameliyat uyguladığını öğrendim. Doktorum hakkında araştırma yaptım ve ameliyat olmaya karar verdim. Kontrollerim sırasında ise safra kesemde de taş olduğu tespit edildi ve Cavit Bey üç ayrı ameliyatı aynı operasyonda uyguladı. Ameliyat sonrası tüm şikâyetlerim ortadan kalktı. Çok mutluyum. Doktoruma ve sağlık ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here