Ayna Derneği, Depremde Kaybedilen Üye Dostlarını Andı

0
36

Yaşadığımız büyük deprem felaketinde eşi ile birlikte hayatını kaybeden Ayna İskenderun Kültür Sanat Derneği Kurucu üyelerinden Ayşe Figen Arlı ve diğer dernek üyeleri, dernek bahçesinde düzenlenen bir buluşmayla anıldı.

Depremlerinin yarattığı yıkım ve kayıpların nedenlerinin ele alındığı anma toplantısında, devletin afete hazırlıklı olmamasının kayıpları nasıl arttırdığına dikkat çekildi, olası yeni bir afete hazırlık yapılması çağrısında bulunuldu. Derneklerin kurucularından Ayşe Figen Arlı ile dernek üyeleri Ali Ahmet Altun, Rafi Sümbültepe, dernek üyelerinin yakınları Haluk Arlı, Alaz Yıldırım Genç, Ali Genç, Cahide Sümbültepe, Nuran Altun, Adnan Kimyon ile dernek dostları adına lokma dağıtıldı, anılar paylaşıldı, kentin yeniden inşası ve sorumluluklarla ilgili yol haritası hedefi konuşuldu.

Açılış konuşmasını yapan İskenderun Ayna Kültür Sanat Derneği Başkanı Recep Yıldırım; “Bu kürsüde insana ölüm getiren şeyleri çokça konuştuk. Salgını konuştuk, haftalarca önemli isimleri davet ettik; yangını konuştuk. Depremi, çevreyi, beslenmeyi konuştuk. Türkiye halkına ölüm getiren ne varsa en çok onlar üzerine konuştuk. Ama bu kadar yakına geleceğini hiç tahmin etmezdik. Bundan dolayı benim için çok ağır bir konuşma. Deprem büyüktü, binalar çürüktü. Ama hayatta kalmanın, kalabilmenin gizemli bir tarafı var. Anılarımız var” dedi.

Her iki derneğin kurucu üyesi ve Ses Gazetesi’nin imtiyaz sahibi Ayşe Figen Arlı’nın kente ve yaşama yönelik projelerini hatırlatan Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ayşe Figen gibi bir entelektüeli kaybettik. Bu o kadar acı ve acıklı ki, çünkü çok sayıda projesi vardı ve bunlar askıda kaldı. Onun anısını sürdürebilmek için, projelerinin yeniden gündeme gelmesini sağlamak lazım. O projeleri bir araya getirelim, yazıya dökelim. Çevre, insan sağlığı, halk sağlığı konusunda, aynı zamanda şehrin kültür sanat hayatının daha da ileri gitmesi, buna katılan insan sayısının artması konusunda elimizden geleni yaparsak onların ruhunu şadetmiş oluruz.” (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here