Aydıncı; “İskenderun Yasta. Çocuklarımızı İhmaller Aldı”

0
209

ihd açıklama4İHD İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Aydıncı; “İskenderun Yasta. Çocuklarımızı İhmaller Aldı”

İnsan Hakları Derneği İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Aydıncı, geçtiğimiz hafta sonu yaşanan, aralarında öğrencilerin de bulunduğu 14 kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yaşanan kazada bir takım ihmallerin olduğunu savunan Aydıncı; “5 Haziran pazar günü İskenderun’u yasa boğan feci bir trafik kazası yaşandı. Biliyoruz ki; ülkemizde her gün, özellikle de bayram ve tatil zamanları yoğun trafik kazaları yaşanıyor  ve binlerce insanımız hayatını kaybediyor, binlerce insanımız acıya boğuluyor, sevdiklerini kaybediyor. Kimi zaman da bir aile olduğu gibi yaşamını yitirip yok oluyor. Biliyoruz ki; yaşanan kazaların nedeni insandır. Dikkatsizliktir, kurallara uymamaktır en önemlisi ve acı olanı da insan yaşamına değer vermemektir. Trafik, çağımızın başlı başına önemli bir sorunu haline gelmiştir. Durmadan hız ve konfor yüklenen, artan araçlar, yetmeyen yollar ve de yeterince eğitilmeyen sürücüler kazaların en önemli nedenleridir.

Sadece araç sürmesini öğretmekle yetinmek en büyük kaza nedenidir. Sürücülere özellikle trafik kuralları ve mutlaka uyma alışkanlığı öğretilmeli ve kazandırılmalıdır. Okul gezileri ise başlı başına üzerinde düşünülmesi gereken bir etkinliktir. Onlarca çocuğu yola çıkarırken her türlü önlem mutlaka alınmalıdır. Tutulan araba, aracı sürecek sürücü, gidilecek güzergâhın durumu iyi belirlendiği gibi arabada birde sağlıkçı ve ilkyardım görevlisinin bulundurulması gerekir” dedi.

Her yıl trafik kazalarında yüzlerce canın kaybedilmesine dur demek adına artık gerekli tedbirlerin alınması gerektiğinin önemine vurgu yapan Aydıncı; “Son yıllarda eğitimin her evresinde ticarileşme yaşandığı gibi, okul gezilerinin de böylesi bir amaca yöneldiğini görmek oldukça endişe vericidir. Ayrıca yetkililerin bu konuda yeterli tedbirleri almadığı, kaza sonrası telaş içerisinde Valiliğin, Kaymakamlığın ve Milli Eğitim Müdürlüğünün sorumluluktan kaçınarak yapmış oldukları açıklamalar kamuoyunca izlenmiştir. İskenderun’dan Osmaniye’ye öğrencileri götüren aracın sürücüsünün hata yapmasının yanı sıra su kanalının çevresine yeterince önleyici bariyer ve setlerin yapılmaması da faciaya davetiye çıkarmıştır. Buna diğer tedbirlerin alınmaması da eklenince İskenderun büyük bir acı yaşamıştır.

Küçücük masum yavrularımızı, annelerini ve öğretmenlerini  acı ve gözyaşları arasında toprağa verdik. Ölenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyoruz. Biz, İnsan Hakları Derneği olarak  bu feci olayın çok ağır bir ‘İnsanın Yaşam Hakkı’ ihlali içerdiğini vurgulamak istiyoruz. Her yıl bir ilçe nüfusu kadar canımızın trafik kazaları ile yaşamlarını yitirmelerine gönlümüz razı gelmiyor. Bu anlamda hem toplumumuzu hem de yetkilileri ve sürücüleri duyarlı olmaya çağırıyoruz” dedi.

 

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here