“Aydın Olmayan Annenin Çocuklarını Aydın Yetiştirebilmesi Mümkün Değil”

0
53

Başkan Civelek Kadın Eğitim Merkezlerinde Kurslarını Tamamlayan Bayanlara Sertifikalarını Verdi…

İskenderun Belediyesi Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi’nin Esentepe Mahallesi’ndeki şubesinde düzenlenen kursları tamamlayan kursiyerlere törenle sertifikaları verildi.

Sertifika dağıtım töreninde, okuma yazma kursuna katılan bir kursiyerin, Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’in adını yazdığı kağıdı vermesi, Başkan Civelek’i sevindirdi.

Başkan Civelek ile Eşi Dr. Ümran Civelek, İskenderun Halk Eğitim Merkezi’nden gelen ve gönüllü öğretmenler ile kursiyerlerin katıldığı törende konuşan Belediye Başkanı Civelek, ücretsiz çeşitli branşlarda kurslar düzenlenen ve sayısı beşe ulaşan Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezlerinin sayısının daha da arttırılacağını belirtti.

Toplumun kadın ve erkekten oluştuğunu ifade eden Belediye Başkanı Civelek, “Toplumun ilerleyebilmesi, çağdaş uygarlık seviyesine ulaşabilmesi için bu iki unsurun, kadının ve erkeğin mutlaka eşit, birlikte ve aynı haklarla yola devam etmesi lazım. Bu işleyiş yürümezse diğeri de yol alamaz” dedi.

Dünyada 1.5 milyar Müslüman olduğunu,  bunlardan sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin laik ve demokratik olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Dr. Yusuf H.Civelek, “Cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal Atatürk sayesinde, laik, demokratik çağdaş ve modern cumhuriyetimiz sayesinde biz kendi dinimizi, dilimizi, özgürlüğümüzü devam ettirebiliyoruz. Huzur, barış ve güven ortamında yaşayabiliyoruz. Kültürümüzü devam ettirebiliyoruz” diye konuştu.

Toplumda kadının yerinin çok önemli olduğunu, eğitimli ve aydın olmayan ve sosyal yaşamdan dışlanmış kadınların olduğu toplumun ilerleyebilmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Belediye Başkanı Yusuf Civelek, “Aydın olmayan annenin çocuklarını aydın yetiştirebilmesi mümkün değil” dedi.

Üretken olan kadınların, kurslara katılarak üretkenliklerini daha da arttırdığını ifade eden Başkan Civelek, “Üreten insan saygındır. İnsan ürettikçe hem kendine güveni ve saygısı artıyor, hem de çevresinin ona saygısı artıyor” dedi.

Eşi Dr. Ümran Civelek, gönüllü hocalar ve emeği geçenlere teşekkür eden Belediye Başkanı Civelek, bilgisayar, okuma yazma, İngilizce, dikiş branşlarında kursları başarıyla tamamlayanlara sertifikalarını vererek, kutladı.

Kursiyerler, Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi’ni hizmete açarak, ücretsiz kurs imkanı sağladığı için Belediye Başkanı Yusuf Civelek’e teşekkür etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here