Avrupa Konseyi Sekreteri, Çadır Kentteki Suriyelilerin Sıkıntılarını Dinledi

0
67

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile birlikte Altınözü ilçesinde bulunan Suriyelilerin kaldığı Boynuyoğun çadır kentini ziyaret etti.

Basına kapalı gerçekleştirilen incelemelerde Suriyeli çocukların eğitim gördüğü sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet edip çeşitli hediyeler veren Jagland, Suriyeli çocukların söylediği şarkıya eşlik etti, ikram edilen ekmeği yedi.

İncelemenin ardından basının karşısına geçen Jagland, Suriye’deki çatışmaların en kısa zamanda sonlanmasını beklediklerini söyleyerek, Türkiye’nin göstermiş olduğu bu hassasiyetten ötürü teşekkür etti. Thorbjorn Jagland, “Buradaki durumdan çok etkilendim. Bir yandan insanların ne kadar zor koşullar altında yaşadığını bir yandan da Türkiye’nin ciddi bir felakette nasıl bir destek verdiğini gördük. Türkiye bu anlamda çok önemli iş yapıyor. Suriye’deki bu felaketin en kısa zamanda sonlanmasını bekliyoruz” dedi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin de, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Jagland’ın Suriyelilerin yaşadığı dramı görmesinin büyük önem taşıdığını ifade etti. Bakan Ergin, “Avrupa Konseyini temsilen bugün Hatay’da kamplarda yaşanan dramı yerinde görmeye geldi. Genel Sekreterin, Avrupa’nın vicdanını uyandıracak bu adımları konsey merkezinde 47 ülkeye anlatacağına inanıyorum” diye konuştu.

Türkiye’de kalan Suriyelilerin asgari insani şartlarının karşılandığını ancak onların asıl isteklerinin memleketlerindeki olayların durması ve kendi evlerine dönmek olduğunu vurguladı.

“Bu cinayetleri ve akan kanı durdurmak adına Avrupa’nın vicdanının ayağa kaldırması için Jagland’dan özel ricada bulundular” diyen Bakan Ergin, “Sayın Genel Sekreterde bu konuda çok önemli mesajlar verdi. İnanıyorum ki, Avrupa Konseyinde de buradaki cereyan eden insanlık dramını muhataplarıyla paylaşacaktır. Hem Avrupa’nın hem dünyanın bu drama sessiz kalmaması için Genel Sekreterin çok önemli bir misyon yürüteceğine inanıyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here