Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlandı

0
419

Bedenleriyle Türk Bayrağı ve Ata Yazdılar

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Atatürk Anıt Alanında gerçekleştirildi. Spor gösterilerinin de sergilendiği kutlamalara Yakup Bozatlı Anadolu Lisesi öğrencilerinin gerçekleştirdiği Türk Bayrağı ve Ata yazılı koreografi damgasını vurdu.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 99. yıldönümü etkinlikleri kapsamında anıt alanında düzenlenen törene İskenderun  Kaymakamı Recep Soytürk, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül, İskenderun Sahil Güvenlik Grup Komutanı Yarbay Çağın Taşkın, İskenderun Emniyet Müdürü Zeki Balcı, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ferit Ali Gündel, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, gaziler, öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Tören, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü çelenginin sunumunun ardından, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ferit Ali Gündel; “19 Mayıs 1919 tarihi, Atatürk’ün Samsun’a attığı ilk adım, milletimizin bağımsızlığını ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun ilk adımıdır. 19 Mayıs 1919 tarihi bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Türk milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir’ diyerek Samsun’a çıkması, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcıdır” şeklinde konuştu.

Daha sonra ‘Gençlik Haftası’ kapsamında düzenlenen spor turnuvalarında derece alan öğrencilere protokol tarafından kupa ve madalyaları takdim edildi.

Gösteriler kapsamında ilk olarak, İskenderun Yakup Bozatlı Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Türk Bayrağı ve Ata koreografileri gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen Türk Bayrağı ve Ata koreografilerinde öğrenciler Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata’ya Cevabını okudu. Gerçekleştirilen koreografiler izleyenler tarafından büyük alkış aldı.

Ardından karate, güreş, okçuluk gibi sportif gösteriler yapıldı. İlçe Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğü bünyesindeki okçu sporcuları alanda gösteri atışı yaparken protokol üyeleri de atış yaptı. Kaymakam Soytürk ilk attığı oku hedeften vurarak büyük alkış aldı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here