Atalar Koleji’nde 3. Şenlik

0
113

Özel Atalar İlköğretim Okulu ve Ortaokulu Kütüphanecilik Kulübünün organize ettiği “Kitap Okuma Şenliği” projesinin üçüncüsü ikinci dönemin ilk haftası gerçekleştirildi. Şenliğin bu ayki konuğu Gazeteci Akın Bodur oldu.

Şenlik ile ilgili bilgi veren Kulüp temsilci öğretmeni Hatice Doğan; “Daha önce Sayın Kaymakamımızın Eşi Zeliha Su ve Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Civelek ile gerçekleştirilen okuma şenliklerimizin bu ayki konuğu İskenderunlu Gazeteci Yazar Sayın Akın Bodur oldu. Bu etkinlikte Sayın Bodur bize “Bir Dürüstlük Öyküsü: Konfüçyüs” adlı kitabı okumuştur” dedi.

Gazeteci yazar Akın Bodur öğrencilere kitabı arada bir “Siz olsaydınız ne yapardınız?” gibi sorularla canlandırarak okudu. Özellikle 7. ve 8. sınıflar gazeteci Bodur’a mesleki sorular sorarak gazetecilik ile ilgili meraklarını da giderdiler. Gazeteciliğin çok dikkat, dürüstlük ve doğruluk gerektirdiğini söyleyen Bodur; “Halka doğruları göstermek, onları her an taze, doğru ve gerçek bilgilerle donatmak gerekir. Sorumluluğu fazlaca olan bir meslektir. Kitap yazmak ise uzun soluklu bir iştir. Çok araştırma, birikim ve gözlem gerektirir. Şimdiden bunu çevrenizde gelişen olaylar çerçevesinde uygulayabilirsiniz” dedi.

Bir öğrencinin yazdığı şiirlerin gazetede yayınlanıp yayınlanamayacağı sorusu üzerine Gazeteci Bodur da tüm gençlerin yazacakları güzel, aynı zamanda kaliteli yazı ve şiirler için destek verebileceklerini söyledi. Gazeteci Akın Bodur bu etkinliklerin öğrencilerin yaşamlarında yeni pencereler açacağını söyleyerek çocuklara veda etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here