Atalar Koleji Öğrencileri Çanakkale Ruhunu Hissetti

0
191

atalar koleji6Atalar Koleji İlköğretim Okulu Öğrencileri, Atalar Eğitim Kurumu Kurucuları Nevin Şaldırak ve Cuma Bal, İlköğretim Okulu Müdürü Murtaza Kiraz, Türkçe Öğretmeni Emrah Kınalı, Sınıf Öğretmeni Secda Aldatmaz’la birlikte Çanakkale-Bursa gezisi kapsamında “Tarihte yolculuk” yaptı.

Atalar Koleji öğrencileri Bursa’da Orhan Gazi Türbesi, Saat Kulesi, Bursa Ulu Cami gibi tarihi yerleri ziyaret etti, serbest saatlerde de şehir merkezini gezdi. Çanakkale etabında ise öğrenciler, Çanakkale Destanı’nın yazıldığı, her karışı şehitlerin kanlarıyla sulandığı yerlerde duygu yoğunluğu yaşadı.

atalar koleji7

Çanakkale’de kentin her iki kıyısını da gezen Atalar Koleji İlköğretim Okulu öğrencileri, adına türküler yazılan Aynalı Çarşı’yı, Çimenlik Kalesi’ni, Nusret Mayın Gemisi maketini, Tarihi Saat Kulesi’ni, Truva Antik Kentini, Kilitbahir Kalesi’ni, Seyit Onbaşı Anıtı’nı, Fransız Mezarlığı’nı, Çanakkale Şehitler Anıtı’nı, Mehmetçiğe Saygı Anıtı’nı ve 57. Tugay Şehitliği’ni ziyaret etti.

Çanakkale-Bursa gezisiyle öğrencilerde tarih bilinci oluşturmayı, geçmişin izlerindeki ayrıntılarda bu günlere nasıl gelindiğini göstermeyi amaçladıklarını anlatan Atalar Eğitim Kurumları Kurucusu Nevin Şaldırak; “Ülkemiz bu günlere gelene kadar çok acı günler yaşamış, toprak bütünlüğü ve özgürlük uğruna çok ağır bedeller ödemiş, şehitler vermiştir. Kısacası bu günlere kolay gelinmemiştir. Öğrencilerimizin bunları daha iyi anlayabilmesi ve hissetmesi amacıyla bu geziyi düzenledik” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here