Atakaş; “Hataylı Her İnsan Elini Taşın Altına Koymalı”

0
86

ergin-issiad1Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ergin, İSSİAD Yönetimini Ziyaret Etti…

Ak Parti Hatay Milletvekili ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, İskenderun Sanayici ve İşadamları Derneğine ziyarette bulundu.

İSSİAD Başkanı Recep Atakaş ev sahipliğinde düzenlenen ziyarete Ak Parti Hatay Milletvekili ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Yaran, Ak Parti İskenderun belediye başkan aday adayları ile İSSİAD üyeleri katılım gösterdi.

Ziyaretin açılış konuşmasını İSSİAD Başkanı Recep Atakaş yaptı. Atakaş konuşmasında; “Hatay, ülkemizin ve dünyanın en önemli ve en güzel yerleşim yerlerinden biridir. Geriye doğru dönüp baktığınız zaman Hatay devlet yatırımlarından son yılları bir kenara bırakacak olursak nasibini en az alan illerden bir tanesiydi. Ama son 10 yıla baktığımız zaman özellikle sayın bakanımızın dönemine baktığımız zaman çok kayda değer önemli yatırımlar yapıldı” dedi.

ergin-issiad2

Turistlerin eskiden yolunu şaşırarak Hatay’a geldiğine değinen Atakaş; “Havaalanımız sayesinde Antakya ve İskenderun da bulunan otellerimiz gelen turistlerle dolup taşmaktadır. Hatay için son dönemde yapılan yatırımlar yeterli midir diye sorarsanız yeterli olmadığını dile getireceğim. Daha fazla yatırımın ilimize yapılması gerektiğini savunanlardanım. Hatay’da oturan 1,5 milyon insan var. Eğer bizler zamanında yöneticilerimizi çok iyi seçebilseydik Hatay bugün olduğu şu konumdan 10 kat daha ileri olurdu. Hem sanayi yönünden, hem kültür ve inanç turizmi yönünden, hem de tarım yönünden çok-çok ileri durumda olurduk ama Hatay için bu fırsat kaçmamıştır. Zararın neresinden dönersek kardır.

Bundan sonra iş yapabilecek, becerikli yöneticilerimizi seçersek, hiç parti ayrımı yapmadan, seçmesini bilirsek emin olun Hatay belki 10 misli, 20 misli daha ilerilere taşıma şansımız var. Hatay’da yaşıyorsak, Hatay’ı düşünmemiz gerekir. Zamanında yapılan hataları tekrar etmememiz lazım. Bir Gaziantep, bir Kayseri gibi olalım. Gaziantep, Kayseri’de yeri geldiği zaman bütün herkes tek oluyor ve memleketlerini düşünerek hareket ediyorlar. Bizler içinde bunu yapma zamanı geldi geçiyor. Eğer Hatay’ı düşünüyorsak, Hataylı her insanın elini taşın altına koyması lazım ve bilinçli şekilde yapması gerekeni yapması lazım” dedi.

Ergin, İSSİAD üyelerine öncelikli olarak İskenderun ve çevresinde yaşanan elektrik kesintilerinin giderilmesi yolunda 8 tane büyük trafonun geldiği müjdesini vererek elektrik hatlarının yer altına alınması yolunda çalışmaların aşama aşama yapıldığını söyledi. Bu yoğun mesai içerisinde İSSİAD üyelerinin bir araya gelmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Ergin; “30 Mart’ta önümüze bir sandık geliyor. Bu sandık hem Hatay için, hem de Türkiye için önemli sonuçları barındıracak içerisinde. Türkiye’nin son 11 yılda kat ettiği mesafeyi sizler bizden daha yakın takip ediyorsunuz. 2002 yılı öncesini ve 2002 yılı sonrası günümüzü sağlıklı değerlendirmek, geleceği doğru kurgulamak için görmekte fayda var” dedi.

Ergin konuşmasında her şeyi bilmediğini ifade ederek; “Hatay’ın geleceğe taşınması noktasında yerel siyasetin ötesinde, kısır siyasi çekişmelerin kavgaların ötesinde hepimizin yönetim içerisinde yer alabileceği bir kent konseyinin harekete geçirilmesi, ortak akıl ürünü politikaların belirlenmesi ve karar alınacak konularda mutlaka o sektörün işin içerisinde paydaş haline getirilmesi önemli. %100 doğru bildiğiniz bir projenin paydaşlardan ayrı olarak uygulamaya konulması baştan başa şansını %50 aşağı indirir” dedi.

Ziyaretin sonunda İSSİAD Başkanı Atakaş, Ergin’e ilimize yaptığı hizmetlerden ötürü teşekkür plaketi verdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here