Aşık Sefai’den Barış ve Kardeşlik Çağrısı

0
123

aşık sefai1Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenleyeceği konser etkinliği kapsamında Hatay’a davet edilen Aşık Sefai Hatay halkına ve tüm insanlığa barış ve kardeşlik çağrısında bulundu.

Aşık Sefai, insanları birbirlerine saygılı olmaya davet ederek; “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde barış ve kardeşlik ortamı sağlansın istiyoruz. Sen ben demeden biz bir milletiz mantığıyla yaşıyoruz. İnsanlarımızı, milletimizi seviyoruz. İnsanların birbirine hürmetli olmasını istiyoruz. İnsanların kendisine yapılmasını istemediği şeyleri başkasına da yapmaması gerektiğine inanıyoruz. Yan yana durmakta, omuz omuza durmakta fayda var. Kavgadan gürültüden yana değiliz. İnsanların birbirlerine saygılı ve tahammüllü olmasından yanayız.

Yıllarca insanların aralarına düşüncesinden, felsefesinden, ideolojisinden ötürü duvarlar örülmüş. Bu duvarların yıkılmasını istiyoruz. Hatay birçok düşüncenin inancın yaşandığı bir coğrafya… Bu Türkiye Cumhuriyeti’nin kimliği ve varlığıdır. Laik, demokratik, sosyal bir hukuk devletinde olması gereken de budur. Hatay topraklarına selam olsun yaşasın Türkiye Cumhuriyeti. Var olsun milletim” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here