Artık Saç Boyamada Renk Sınırı Yok!

0
74

Son zamanlarda hemen her sektörde yaşanan ekonomik sıkıntılar, kadın kuaförlerini de olumsuz yönde etkiledi.

Saç boyası fiyatlarının ciddi anlamda artış gösterdiğini kaydeden Kadın Kuaförü Orçun Yıldız, sadece boyaların değil, kullandıkları tüm malzemelerin sürekli zamlandığını, elektrik fiyatlarındaki artışın ardından elektrik faturalarının da ikiye katlandığını söyledi.

Bu şartlar altında ayakta kalmanın çok zor olduğunu ifade eden Yıldız; “Saç boyası maliyetleri eskiye nazaran bayağı bir arttı. Normal aldığımız boyalar neredeyse üç katına çıktı. Biz de bunları fiyatlarımıza tam olarak yansıtamıyoruz, maliyetlerden düşüyoruz, kısıyoruz, Allah sonumuzu hayır etsin ne diyelim. Tabi biz de fiyat artışları uyguluyoruz mecburen. Fiyat artışlarını insanlar çok yadırgamıyorlar, artık doğal karşılıyorlar. Bizim de elimizden bir şey gelmiyor, yapabileceğimiz hiçbir şey yok” diye konuştu.

Saç boyama yaşının oldukça düştüğünü, çocukların bile artık saç boyattığını ve çok farklı, uçuk tonların tercih edildiğini de söyleyen Yıldız; “Gençlerimiz çok renkli tonları seviyorlar, sarı, mavi, lacivert, turuncu gibi uçuk kaçık renkleri tercih ediyorlar. Zaten saç boyamanın yaş ortalaması gayet düştü. Anneler saçlarını boyamaya gelirken çocuklarını da getiriyorlar rengarenk boyatıyorlar. Orta yaş kadınlar daha çok sarıyı tercih ediyorlar. Sarıya çok ilgi var, herkes sarı rengi çok seviyor, platin tonları, beyazlar, küllü tonları bu sene daha çok tercih ediliyor” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here