Dingil; “Artık Bu Şehri Büyütmemiz, Geliştirmemiz Lazım”

0
155

kentsel dönüşüm6Başkan Dingil, Pınarbaşı, Numune ve Esentepe Mahalle Sakinlerine Kentsel Dönüşümü Anlattı

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Pınarbaşı, Numune ve Esentepe mahalle sakinlerine yönelik olarak bir Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Seyfi Dingil; “Şehrin yeniden inşası için planlı bir kentsel dönüşüm yapılması noktasında yoğun bir çalışmaya girdik” diye konuştu.

İskenderun Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Pınarbaşı Mahalle Muhtarı Fuat Gezgin, Esentepe Mahallesi Muhtarı Doğan Keleş, ilgili birim yetkilileri ile dönüşüme tabi mahallelerde ikamet eden çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış konuşmasının ardından çok sayıda vatandaşın sorunlarını dinleyen ve tek-tek not alan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Kentsel Dönüşüm çalışmaları ile ilgili olarak “Ben bu şehirde doğdum, sizlerin arasında büyüdüm. Hiç bir vatandaşımızın mağdur olmasını istemem. İlk başladığımız günlerde de söylemiştim. Mağduriyet olacaksa ben kentsel dönüşüme imza atmam demiştim. Bugünde aynı yerdeyim. Ama artık bu şehri büyütmemiz, geliştirmemiz lazım. Yoksa kentsel dönüşümler belediye başkanları için dinamit gibidir.

kentsel dönüşüm7

Kimse kolay-kolay bu işlere girmez. Ama ben halkımızın yüreğindeki değişim isteğine uygun olarak hareket ettim. Biz halkımızın daha güzel ortamlarda yaşaması, daha güvenilir bir yaşam ortamına kavuşabilmeleri, daha konforlu bir yaşam sürebilmeleri için sorunların olmadığı yeni bir şehre kavuşması amacıyla mücadele ediyoruz. Devlet adına, sizler adına, yatırımcılar adına güven oluşturacak bir fonksiyonu üstlenmiş durumundayız. Kentsel Dönüşüm sürecinin en iyi şekilde yönetilmesi için çaba sarf ediyoruz” dedi.

“Biz halkımızın hem duasını hem rızasını alarak yola devam etmek istiyoruz” diyerek sözlerine devam eden Belediye Başkanı Seyfi Dingil; “Böylelikle vatandaşlarımız tapularına kavuşacak. Bu güne kadar fırsatçılara müsaade etmedim. Bundan sonrada etmeyeceğim. Sizler yeter ki dedikodulara inanmayın. Belediyemiz kimseyi mağdur etmez” şeklinde konuştu.

kentsel dönüşüm8

Esentepe Mahallesi Muhtarı Doğan Keleş; “Taşın altına elimizi seve-seve koyuyoruz. Çünkü Belediyemiz doğru olanı yapıyor. Biz eski yıkımları da gördük. Orada vatandaşlar sadece enkaz bedeli aldılar. Ama şimdi 55 metrelik tapu hakkı veriliyor. Bunun için Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

En fazla dönüşümün kendi mahallesinde olduğuna dikkat çeken Pınarbaşı Mahallesi muhtarı Fuat Gezgin ise; “Eğri oturalım, doğru konuşalım. Belediyemizin yapmak istediği yerinde dönüşüm olacak. Kimse mağduriyet yaşamayacak. Elimi vicdanıma koyduğumda yapılanın bu şehir için doğru olduğuna inanıyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here