Arsuzlular da Ata’larına Bağlılıklarını Gösterdi

0
89

arsuz-anma töreni1Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 76. Yıldönümü’nde Arsuz’da da büyük bir, şükran ve saygıyla anıldı. Gökmeydan Atatürk Anıt Alanı’nda düzenlenen çelenk sunma töreninin ardından anma programı Halk Eğitim Merkezi’nde devam etti.

Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal, Arsuz Garnizon Komutanı Deniz Albay Mutluhan Algür, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz İlçe Jandarma Komutanı Nadir Bilbay, Arsuz İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Coşkun, Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Tanın, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan, gaziler ve çok sayıda vatandaşın Atatürk’e bağlılıklarını göstermek ve O’nu anmak için katıldığı tören, Ata’nın aramızdan ayrılış saati olan 09.05’te siren sesleri eşliğinde iki dakikalık saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşı’nın okunması ve bayrakların yarıya çekilmesiyle başladı.

arsuz-anma töreni2

Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal, Arsuz Garnizon Komutanı Deniz Albay Mutluhan Algür ve Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın Ata’nın huzuruna çelenk sunmasının ardından, protokol üyeleri Halk Eğitim Merkezi’ne geçti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından, ‘Karanlıktan aydınlığa’ adlı oratoryo da Gözcüler İlkokulu öğrencileri tarafından başarıyla sergilendi. Atatürk’ü anlatan şiirlerin okunmasının ardından tören, Konacık İlkokulu öğrencilerinin duygulandıran ‘Yaşayan Atatürk’ etkinliği ile son buldu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here