Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’dan ‘AKSAGAZ’a Ziyaret

0
229

arsuz-aksagaz1Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, AKSAGAZ Hatay ve Osmaniye Bölge Müdürü Metin Ceyhan’ı ziyaret ederek, ilçeye doğalgaz bağlanmasını talep etti.

Belediye başkan yardımcısı Ali Yavuz ve belediye meclis üyesi Semir Korkmaz ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette Başkan Nazım Culha, temiz ve ucuz enerji olmasından dolayı günümüzde doğalgaz kullanımının yaygınlaştığını belirtirken, turizm ilçesi olan Arsuz’da da özellikle yaz – kış kullanılan sitelerden doğalgaz bağlanması için yoğun talep aldıklarını dile getirdi.

Doğalgaz çalışmaları ve yatırımları hakkında bilgiler veren AKSAGAZ Hatay ve Osmaniye Bölge Müdürü Metin Ceyhan ise; “Denizciler, Payas, Karayılan, Sarıseki, Bekbele, Belen, Azganlık ve İskenderun’un hemen-hemen yüzde 90’nı şu anda doğalgaz kullanıyor. Arsuz’da ise sadece Nardüzü Mahallesinde doğalgaz var. Buradaki bağlantı noktasından Karaağaç Mahallesine doğalgaz bağlayabiliriz, ancak Arsuz ilçe merkezi için bir geçiş yolu yok. Karayolları da maalesef paralel geçişe izin vermiyor. Ama yine de, ilçedeki konut sayısı, basınç durumu, şebeke dizaynı gibi teknik çalışmalara başlayalım. Çalışmaların tamamlanmasının ardından tekrar bir araya gelir, Arsuz için değerlendirme yaparız” dedi.

Metin Ceyhan, daha sonra Başkan Nazım Culha ve ekibine bilgisayar ortamında doğalgaz bağlantı noktaları ve doğalgaz döşenen mahalleleri gösterirken, Arsuz haritası üzerinde de fikir alışverişi yaptı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here