Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha; “Büyük Zafer 93 Yaşında”

0
79

zafer bayramı kutlama2Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 93’üncü yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, 30 Ağustos’un Türk Milleti’nin egemenliğini kayıtsız şartsız tüm dünyaya haykırdığı, tarihin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu söyledi.

93 yıl önce Türk Milleti’nin tarih sayfalarına kahramanlık destanlarından birini daha altın harflerle yazdırdığını ifade eden Başkan Nazım Culha; “30 Ağustos; Türk Milletinin tarihinde dönüm noktası sayılacak savaşların kazanıldığı şanlı zaferin bayramıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutanlığında kazanılan ve Kurtuluş Savaşımızın en önemli destanlarından biri olan bu büyük zaferin 93. Yıl Dönümünü kutlamanın büyük heyecanı ve gururunu yaşıyoruz. Türk milleti ve Ordumuz; 30 Ağustos Zaferi’yle her karışı şehit kanlarıyla sulanmış bin yıllık vatanımızı parçalamak isteyenlere hak ettikleri cevabı en iyi şekilde vermiştir.

Başkomutan Atatürk liderliğinde 30 Ağustos 1922’de kazanılan bu zaferle Türk Milleti, hiçbir şeklide bağımsızlığından ödün vermeyeceğini; sonsuza kadar var olacağını, birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde; kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere örnek teşkil edecek biçimde unutulmayacak bir ders verdiğini bütün dünyaya duyurmuştur. Aydınlık, çağdaş ve onurlu bir ülkenin sahiplenicileri olarak, halkımızın ve kahraman ordumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, başta büyük zaferin büyük kumandanı Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here