Armutlu Mahallesi Önceki Gece Yine Kana Bulandı…

0
70

ahmet atakan1Bir Fidan Daha Soldu!

Antakya’nın Armutlu Mahallesi önceki gece yine kana bulandı. Protestocu gruba polis müdahale etti, kafasına aldığı darbe sonucu 22 yaşındaki bir genç hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, “Savaşa Hayır” demek ve ODTÜ’de çıkan olayları protesto etmek için toplanan kalabalık, Armutlu Mahallesinden Gündüz Caddesine doğru yürümeye başladı. Polis, taş ve sopalarla saldıran gruba TOMA ve biber gazıyla müdahale etti. Çıkan olaylarda 22 yaşındaki Ahmet Atakan kafasına aldığı darbeyle yaralandı. Antakya Devlet Hastanesi yoğun bakım servisine kaldırılan Atakan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Hayatını kaybeden Ahmet Atakan’ın yakınları hastaneye gelerek polise tepki gösterdi. Polis tepki gösteren gruba biber gazı ile müdahale etti. Olayla ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl ise Ahmet Atakan’ın kafasına gaz bombası kapsülü geldiğini ve bu yüzden hayatını kaybettiğini belirtti.

Valilik Açıklamasına Göre Binadan Düşmüş!

Konu ile ilgili açıklama yapan Hatay Valiliği ise saat 00.57 sıralarında Gündüz Caddesi üzerinde devriye gezen güvenlik birimi tarafından 1 kişinin binadan yola düştüğü anonsu yapılması üzerine derhal 112 Acil Servis ile görüşülerek bir Ambulans gönderildiği bilgisini paylaştı. Açıklamada ayrıca; “Derhal Ambulans gönderilmiş ancak olay yerinde bulunan şahıslar yaralıyı kendi imkanları ile hastaneye götürmek istemiştir. Sonrasında yaralı olarak Antakya Devlet Hastanesine getirilen Ahmet Atakan isimli vatandaşımız, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir” ifadelerine yer verildi.

Ölüm Nedenini Vali Nereden Biliyor?

Ahmet Atakan’ın ilk otopsisinde bulunan Hatay Tabip Odası Başkanı Selim Matkap da valiliğin “yüksekten düştü” açıklamasına, “Buna dair kanıt yok, Vali nereden biliyor ölüm sebebini?” yanıtını verdi. Atakan’ın sabaha karşı götürüldüğü Hatay Devlet Hastanesinde yapılan ilk otopsisine giren Matkap, ilk verileri anlatırken, Hatay Valiliğinden yapılan “Elde edilen ilk verilere ve bilgilere yüksek bir yerden düşmüş olabileceği değerlendirilmektedir” şeklindeki açıklamaya da tepki gösterdi. Ön otopsiye girdiğini ifade eden Matkap; “Atakan’ın vücudunda yüksek bir binanın üzerinden düştüğünü ispatlayan bir bulguya rastlamadık. En önemli iki bulgu var. Birisi akciğerlerde kanama, diğer kafa travması! Kafasında künt travma olarak tabir edilen çökme kırığı ve morarma vardı. Ölüm sebebi bunlardan biri! Bunlarla ‘yüksekten düştü’ diye açıklama yapılamaz” değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan protesto olaylarında yaşamını yitiren Ahmet Atakan’ın ön otopsi raporu da açıklandı. Atakan’ın otopsi raporunda ölümünün “künt genel beden travmasına bağlı etraf ve kafatası kemiği kırıklarıyla birlikte omurilik kopması, beyin kanaması ve iç organ yaralanmasından gelişen iç kanama sonucu” meydana geldiği belirtildi.

Cenaze Bu Akşam Toprağa Verilecek

Atakan’ın hayatını kaybettiği Armutlu Mahallesinde gözyaşları sel oldu. Gezi Parkı Protestoları sırasından hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz ve ağabeyi Gürkan Korkmaz da olay yerine gelerek hayatını kaybeden Ahmet Atakan için gözyaşı döktü. Otopsi için Adana’ya gönderilen Ahmet Atakan’ın cenazesinin bugün akşam saatlerinde Hatay’a getirilmesi bekleniyor. Bu arada Armutlu Mahallesindeki güvenlik jandarma ekipleri tarafından sağlanıyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here