Antakyalı Hristiyanlar da Noel Bayramını Coşkuyla Kutladı

0
135

Noel Bayramı dolayısıyla, Antakya Azizler Petrus ve Pavlus Rum Ortodoks Kilisesinde de bir ayin düzenlendi. Antakya’daki Hristiyanlar Noel Bayramını kilisede düzenlenen kutsal ayinle coşku içinde kutladılar.

Geçtiğimiz yıl salgın tedbirleri nedeniyle cemaat üyelerinin katılımı olmadan online şekilde gerçekleştirilen Noel Ayini, bu yıl Antakya’da da yoğun katılımla yapıldı. Antakyalı Cemaat üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği ayin mumların yakılması ve duaların yapılması ile başladı.

Antakya Ortodoks Kilisesindeki ayini Pederler Jan Delüller ile Dimitri Doğum birlikte yönetirken, Noel Ayini için kiliseye gelen vatandaşlar, mumlarını yaktılar ve dünya barışı için hep birlikte dualar ettiler.

Noel’in sevgi, barış ve yepyeni heyecanlar demek olduğunu ifade eden Antakya Ortodoks Kilisesi Vakıf Başkanı Fadi Hurigil; “Kiliselerimizi yavaş-yavaş açmaya başladık. Cemaat üyeleri de kiliselerdeki ayinlere gelmeye başladılar. Uzun bir aradan sonra burada da çok coşkulu bir kalabalık vardı.

Noel Bayramı’nın öncelikle Hristiyan âlemine, ülkemize ve tüm dünyaya barış, sağlık ve mutluluk getirmesini diliyorum. Yaklaşan 2022 yılında da yaşadığımız bu vebadan, ölümcül hastalıktan kurtulmak için Allah’a bütün haykırışlarımızı sunuyoruz” dedi.

Ayin sonrasında kilise bahçesinde bir de kokteyl verildi. Doğuş sevinci olarak pasta kesimine iştirak eden Antakyalı Hristiyan vatandaşlar, havai fişek gösterisi ile birlikte birbirlerinin Noel Bayramı’nı kutladılar. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here