Antakya Devlet Hastanesi’nde Gerekli Tedbirler Alındı

0
99

Geçtiğimiz günlerde Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikası (BASK) tarafından, basın aracılığıyla kamuoyuna duyurulan Antakya Devlet Hastanesindeki böcek görülmesi haberinin ardından gerekli önlemlerin alındığı belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan BASK Hatay İl Başkanı Metin Yılmaz; “Antakya Devlet Hastanesi 07.11.2012 tarihinde tutulmuş olan tutanağa, Sağlık Bakanlığının Yataklı Tedavi Hizmetleri genelgelerine, yoğun bakımda yatan hastalardan alınan kültür sonuçlarında çıkan enfeksiyonlara rağmen alınmayan tedbirler açıklamamızın ardından bir gün içinde alındı” dedi.

Açıklamayı yapmaktaki amaçlarının kurumları yıpratmak ya da çalışanları suçlamak olmadığının altını çizen Yılmaz, “Amacımız arkadaşlarımızın çalışma ortamlarını daha rahat daha çalışabilir bir ortam haline getirmektir. Unutulmamalıdır ki bu böceklerden kaynaklanan bir enfeksiyon ne kadar yoğun bakımda yatan hastalar için büyük bir risk ise orada emek veren doktor, hemşire, sağlık memuru, temizlik personeli ve aileleri içinde bir o kadar büyük bir risktir. Yoğun bakımda yatan bir hastnın enfeksiyondan ölmesinin vebalini kimse ödeyemez. Biz bu bilinç ve sorumlulukla doğru bildiğimizin arksında dimdik yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Antakya Devlet Hastanesi yönetiminin almış olduğu tedbirleri takdir ettiklerini ifade eden Başkan Yılmaz; “Günlük çözümler değil kalıcı çözümler alınmalıdır. Biz burdan bir kaç basit öneride bulunmak istiyoruz. Yoğun bakımda çalışan temizlik personelinin sayılarının arttırılması, yapılan ilaçlamalar sırasında ve sonrasında daha etkin kontroller yapılması ile kalıcı çözümlere ulaşabileceğimize inanıyoruz. Biz bu olayın takipçisi olmaya devam edeceğiz. Ayrıca Sağlık Bakanlığı’nın da anında olaya el atması ve bizimle diyaloga girerek çözümlenme konusunda gösterdiği hassasiyet takdire şayandır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here