Antakya Belediye Başkanı Savaş’tan ‘Doğalgaz Kullanın’ Çağrısı

0
124

antakya-doğalgazAKSAGAZ Hatay-Osmaniye Bölge Müdürü Metin Ceyhan, Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ı makamında ziyaret ederek, doğalgaz çalışmaları hakkında bilgi verdi ve abonelik çalışmalarıyla ilgili destek istedi.

Metin Ceyhan bu güne kadar yaptıkları çalışmalar ile toplam 17 Bin konutun kapısına doğal gaz götürdüklerini, ancak 3874 adet konutun doğalgaza geçtiğini belirtti. Ceyhan, abonelik oranının düşük olduğu için yatırım yapmak konusunda sıkıntı çektiklerini ve bu konuda destek beklediklerini dile getirdi.

Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ise, “Doğalgaz çalışmaları konusunda epey yol aldık. Yatırımların arttırılması konusunda AKSAGAZ’a baskı yapıldığını, ancak rakamlara baktığımızda gaz şirketinin de yatırımlarını arttırması için hemşerilerimin çağdaş, konforlu ve ekonomik olan doğal gaza bir an önce geçmelerini umuyorum. Tabi özel bir şirket, yaptığı yatırımların karşılığını alması gerekir. Geçen kış doğalgazın kullanılmasıyla birlikte hava kirliliğinde ciddi bir düzelme gözlendi. Hemşerilerimin de bu yıl doğal gaza geçmeleriyle daha rahat nefes alırız” diye kaydetti.

Başkan Savaş, ziyarette Doğalgaz fiyatları ve tasarrufu hakkında Ege Üniversitesi’nin geçtiğimiz yıl Nisan ayında yaptığı bir araştırma sonucuna da değindi. Ege Üniversitesi’nin araştırmasına göre doğalgazın % 55’lere varan ekonomik tasarruf sağladığı bilimsel olarak da belgelendiği ifade edildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here