Ankara-Şam Hattı Mutlaka Yeniden Kurulmalı!

0
93

işçi partisi1İşçi Partisi İskenderun İlçe Örgütünün “Türkiye’de Birlik, Ortadoğu’da Kardeşlik!” Panelinde Türkiye-Suriye İlişkileri Masaya Yatırıldı, Çözüm Önerileri Sunuldu…

İşçi Partisi İskenderun İlçe Örgütünün düzenlediği “Türkiye’de Birlik, Ortadoğu’da Kardeşlik!” Paneli, geçtiğimiz hafta sonu İskenderun Belediye Kültür Sarayında gerçekleşti. Panelde PKK, IŞİD, gibi terör örgütlerinin yanı sıra Türkiye-Suriye ilişkileri masaya yatırıldı ve bu konuda çözüm önerileri sunuldu. Panelde Ankara-Şam hattının yeniden kurulması, terör örgütlerine karşı birlikte hareket edilmesi ve ABD’nin bölgedeki oyunlarına karşı ortak tutum alınması düşünceleri ön plana çıktı.

Atatürk ve Devrim Şehitleri için saygı duruşu ile başlayan ve yöneticiliğini araştırmacı-yazar Mehmet Çardak’ın yaptığı panelin konuşmacıları ise İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlker Yücel, Şam Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Yuva, İskenderun Bakkallar Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu oldu.

Panel Yöneticisi Mehmet Çardak, açılış konuşmasına bölgedeki durumun AKP iktidarının yanlış politikalarının sonucu oluştuğunu söyledi. Çardak; “AKP hükümeti, ÖSO, İŞID gibi terör örgütlerinin ortaya çıkmasının baş sorumlusudur. ABD çıkarlarına göre hareket eden AKP hükümetinin, ülkemizi ve Ortadoğu’yu ne hale getirdiği bellidir. Ülkemiz cehenneme dönmüştür. IŞİD ile Suriye’ye, PKK ile Türkiye’ye demokrasi gelmeyeceği ortadadır” değerlendirmesinde bulundu.

ABD Büyük Kürdistan İçin IŞİD’e Saldırıyor!

Daha sonra söz alan İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlker Yücel ise ABD’nin IŞİD’e saldırısının arkasındaki gerçeğin Büyük Kürdistan Politikasının yattığını ifade etti. Yücel; “Amerika, IŞİD’i Erbil bölgesinde durdurdu. Kobane’nin IŞİD açısından stratejik önemi yoktur. ABD açısından bir stratejik önemi vardır. Amerika, IŞİD ortaya çıkana kadar bölgeyi karıştıran şeytan bir kuvvet iken, IŞİD saldırısı ile o bölgeyi kurtaracak bir kuvvet olarak ortaya çıktı. Bizim bazı aklı evvel solcular bile ‘Amerika Birleşik Devletleri IŞİD’a müdahale etsin ve IŞİD’dan kurtulalım’ dediler. Amerika şeytan iken bir anda kurtarıcı oldu.

ABD çaresiz iken bir anda IŞİD ile hamle yaptı. IŞİD’ın bütün hamleleri ABD’nin bütün müdahalelerinin gerekçesi haline getirildi. IŞİD, aynı zamanda batının kendi kamuoyunu ikna etme açısından da iyi bir malzemedir. Üç senedir Suriyeli kardeşlerimizin kafasını kesen cinayet şebekesini, iki tane gazetecinin kafasını keserken videosunu servis ettiler, batı ise bu ortaçağ kuvvetine operasyon yapmalı diye şimdi bağırmaya başladı” diye konuştu.

işçi partisi2

Ankara-Şam Hattı Mutlaka Yeniden Kurulmalıdır…

Şam Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Yuva ise konuşmasında, Ankara-Şam hattının Mustafa Kemal’in Suriye’de görev yaptığı dönemlere kadar dayandığını belirtti. Bu hattın Mustafa Kemal’in sihirli formülü olduğuna işaret eden Yuva; “Bu bölgenin istikrarı da, huzuru da bu formülün işleyişinden geçer. Ankara-Şam ne pahasına olursa olsun, aynı gemide yer almak ve el ele tutuşmak zorundadır. Kürt halkı mazlumdur, anti-demokratik uygulamalara maruz kalmıştır, doğrudur ama bunun çözümü Amerika’nın kucağında aranmamalıdır. Çözüm; devrimci olmak, yurtsever olmak, bu ülkeyi bölmek isteyen emperyalizm ve siyonizme karşı dik durmaktır. Emperyalizme karşı bu bayrağı ve Mustafa Kemal’in onurunu korumaktır” şeklinde konuştu.

Bizim Esnaf Kan Ağlarken, Onların Dükkân Açmasını Anlamıyorum…

Mustafa Çöloğlu da hükümetin göz yummasıyla Suriye’den gelen göçmenlerin dükkân açmasını ve durumun esnaf açısından zararlarını anlattı. Çöloğlu; “Bizim esnafımız kredi kartını, Bağ-Kur’unu ödeyemiyor. Bizim esnafa kaçak çay yakalanınca 190 lira ceza kesiliyor ama Suriyeli esnafın bütün getirdikleri kaçak! Bunlara bir şey denmiyor. Vatandaşlarımız bunlardan rahatsız ve biz sakinleştirmeye çalışıyoruz.

Bu tür sorunlardan ötürü İskenderun, Maraş ve Gaziantep’te gerginlikler yaşandı. Bundan sonra da yaşanacaktır. Bununla ilgili hiçbir şey yapılmadı, bu şekilde devam edip gidiyor. Bizimle Suriye arasında 900 kilometrelik sınır vardı, iyi ilişkiler vardı, birden bire tersine döndü. Sınırlarımızdaki bu olaylar başımıza da gelecektir diye korkmaktayız. İnşallah düzelir diye umut ediyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here