“Anayasa Uygulansın, Silivri’deki Aydınlar Serbest Bırakılsın”

0
78

işçi partisi açıklama13İşçi Partisi İlçe Yönetimi, Ergenekon Tutukluları İçin Açıklama Yaptı…

İşçi Partisi İskenderun İlçe Teşkilatı üyeleri, dün Havuzlu Çarşı’da Ergenekon tutuklularının serbest bırakılmaları talebiyle bir basın açıklamasında bulundular. Açıklamayı yapan İşçi Partisi Hatay İl Sekreteri Emilhan Güçlü, son yıllarda Ergenekon terör örgütü kapsamında hapse atılan aydınları hatırlatarak, hapse atılan aydınların ortada olmayan bir örgüte üye oldukları gerekçesiyle yargılandıklarını ve dava süreçlerinin uzatılmasıyla dava sürecinin ceza sürecine çevrildiğini söyledi.

Yapılan bu uygulamaların anayasaya göre tamamen hukuk dışı olduğunu savunan Emilhan Güçlü; “Silivri mahkemeleri hukuku hiçe sayarak keyfi kararlarla süreci yönetmektedir. İşte bunca hukuksuzluğun arasında son olarak Anayasa Mahkemesinin, terörle mücadele kanununun 10/5. maddesinde yer alan uzun tutuklamalara ilişkin hükmü, Anayasaya aykırı bulunarak oy birliğiyle iptal etmesine rağmen Ergenekon Davası’na bakan İstanbul Özel Görevli 13. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimleri, Anayasa Mahkemesi kararına uymadıklarını gösterdiler.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın Milliyet Gazetesi’nden Fikret Bila’ya verdiği demeçte kararın uygulanması için bir yıl beklenmesine gerek olmadığını, mahkemelerin Anayasa Mahkemesinin oy birliğiyle aldığı ‘ancak zorunlu hallerde başvurulacak tutuklama süresini dahi iki katına çıkaran’ yasa maddesini iptal eden kararı uygulayabileceklerini ve tahliye kararlarının verilebileceğini söylemesine rağmen hemen verilmesi gereken tahliye kararları mahkeme tarafından anlamsız gerekçelerle uygulamaya konmamaktadır. Bu, suçtur” dedi.

Anayasa Mahkemesi’nin kararının ivedilikle uygulanmasını talep eden Güçlü; “Bizler bu ülkenin vatansever insanları olarak Anayasa Mahkemesi’nin kararlarının derhal uygulanmasını ve Silivri’deki aydınlarımızın derhal bırakılmasını talep ediyoruz. Talebimiz Anayasa’nın uygulanmasıdır. Yasaya aykırı hareket eden her kim olursa muhakkak ileriki süreçte yapılan gayrı hukuki davranışın cezasını çekecektir” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here