Anadolu Episkoposu İçin İtalya’da Tören!

0
241

episkoposluk töreni1Ay Sonunda Kentimizde Göreve Başlayacak Olan Anadolu Episkoposu Bizzeti’nin Episkoposluk Töreni İtalya’da Gerçekleştirildi

Papa Franciscus Hazretleri tarafından Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposluğu görevine atanan, Peder Paolo Bizzeti’nin episkoposluk kutsama töreni, 1 Kasım 2015 Pazar günü İtalya’da gerçekleştirildi. İtalya’nın Padova şehrinde, Antakyalı Aziz Luka’nın mezarının olduğunu Santa Giustina Kilisesinde düzenlenen törene, 20 episkopos, 60 papaz, Türkiye’den 20 kişi ile birlikte toplamda 1500 kişi katılım gösterdi.

Papa Franciscus Hazretleri tarafından Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposluğu görevine atanan, Peder Paolo Bizzeti’nin episkoposluk kutsama töreni, 1 Kasım 2015 Pazar günü İtalya’nın Padova şehrinde gerçekleştirildi.

Gerçekleşen törenle episkoposluk unvanını alan Monsenyör Paolo Bizzeti, Anadolu Katolik Kilisesinin yeni Episkoposu oldu. Yoğun katılımın olduğu törene Süryani Katolik Kilisesi Adıyaman Metropoliti Melki Ürek, çok sayıda peder katılırken, bölgemizden de törene katılım sağlandı.

episkoposluk töreni3

Papa Franciscus Hazretleri tarafından Anadolu Havarisel Episkoposluğu görevine atanan, 5 sene evvel İskenderun’da öldürülen Episkopos Mons. Luigi Padovese’nin halefi Monsemyör Paolo Bizzeti’nin Anadolu’da yaşayan Hıristiyanlara ilk mesajı; “İçten ve mütevazı bir yürekle sizlere hizmet etmek ve çoğunlukla çok zor şartlarda cesurca sürdürdüğünüz Hıristiyan yaşamınızdan öğrenmek arzusu ile sizlere geliyorum. Bana karşı merhametli olun!” şeklinde oldu.

Mons. Paolo Bizzeti, 29 Kasım 2015 tarihinde, kentimize gelerek, İskenderun Katolik Katedralinde düzenleyeceği ilk ayiniyle göreve başlayacak.

episkoposluk töreni2

Mons. Paolo Bizzeti Kimdir?

Peder Paolo Bizzeti 22 Eylül 1947’de Florans-İtalya’da doğdu. 21 Haziran 1975’te papaz oldu. 12 Haziran 1982’de temel yeminlerini etti. Papaz olduktan sonra Bologna Üniversitesinde Edebiyat ve Felsefe okudu ve 1981’de mezun oldu. Bizzeti uzun seneler, gençler ve aileler için Kutsal Kitap hakkında kurslar ve değişik seminerler organize edip, Kutsal Kitabı daha iyi anlamaları için Türkiye’ye 40’dan fazla tur organize etmişti. Peder Bizzeti’nin Türkiye hakkında yazdığı 360 sayfalık bir kitabı da var. 14 Ağustos 2015’te Papa Hazretleri Fransiscus Peder Bizzeti’yi Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu ilan etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here