Amanoslar’daki Teröristler Çözülüyor

0
66

Amanoslar’da terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonlar semeresini vermeye başladı. Bir terörist Dörtyol’da teslim olurken, güvenlik güçlerine teslim olan teröristin kimliği de öğrenildi. Kod adı Yusuf Canfeda olan M.Ş.’nin, 1986 Hakkâri Yüksekova nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi.

Edinilen bilgiye göre, Hatay İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekiplerin Amanoslar’da kararlılıkla sürdürdüğü operasyonlar kapsamında ele geçirilen sığınaklar ve sağ olarak ele geçirilen teröristlerin verdiği ifadeler, dağda bulunan teröristlerin moralini bozdu. Kısa süre içerisinde güvenlik güçlerinden darbe üstüne darbe yiyen terör örgütü mensubu arasında bulunan M.Ş. 21 Aralık 2012 günü Dörtyol ilçesinde güvenlik güçlerine kendi isteği ile silah ve teçhizatlarıyla teslim oldu.

Hakkâri Yüksekova nüfusuna kayıtlı olan M.Ş.’nin, Yusuf Canfeda kod adıyla tanındığı ve son operasyonlar kapsamında, moral bozukluğu yaşadığı için teslim olmak istediğini söylediği edinilen ilk bilgiler arasında yer aldı. Teslim olan terör örgütü mensubu M.Ş.’nin, Hatay İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından sorgusu sürüyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here