Amanoslar’da 432 kilo Esrar ile 241 bin 730 Kök Hint Keneviri Ele Geçirildi

0
144

amanoslarda uyuşturucuGeçtiğimiz günlerde yaklaşık 200 güvenlik görevlisinin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonlarda Amanosların yüksek kesimlerinde tarlada ekili vaziyette 241 bin 730 kök kenevir bitkisi ile 432 kilo 300 gram kubar esrar ele geçirildi.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, konuyla ilgili olarak Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği’nde basın toplantısı düzenledi. Vali Lekesiz, uyuşturucuyla mücadele kapsamında Arsuz’a bağlı Haymaseki köyü dağlık kesiminde 2 ayrı bölgede ekili kenevir bitkisi ile kurutulmak üzere kubar esrar olduğu yönünde bilgiye ulaşıldığını belirtti.

Cumhuriyet Başsavcılığından alınan talimatla 4-5 Ekim tarihlerinde 200 güvenlik görevlisinin katılımıyla 13 saat süren yaya intikal ile operasyonların gerçekleştirildiğini ifade eden Vali Lekesiz, Amanosların yüksek kesimlerinde 7 ayrı tarlada ekili kenevir bitkisinin tespit edildiğini söyledi. Tarlada ekili vaziyette 241 bin 730 kök kenevir bitkisi ile 432 kilo 300 gram kubar esrarın ele geçirildiğini aktaran Vali Lekesiz, ele geçirilen esrarın piyasa değerinin yaklaşık 865 bin lira olduğunu vurguladı.

Vali Lekesiz, Hatay’ın, Türkiye Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) tarafından yapılan yılsonu değerlendirme sonuçlarına göre, geçen yıl 81 il içerisinde en çok farkındalık arttırıcı faaliyet gerçekleştirilen il olarak Türkiye’de ikinci olduğunu kaydetti. Kent genelinde düzenlenen operasyonlarla ilgili bilgiler de veren Vali Lekesiz; “Bu yılın 9 ayında emniyet ve jandarma sorumluluk bölgesinde Narkotik suçlar kapsamında düzenlenen operasyonlarda bin 371 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı. Bu operasyonlarda, ülkemizde kullanımı en yaygın uyuşturucu madde türü ve esrarın ham maddesi olan toplam 3 milyon 252 bin 207 kök kenevir bitkisi daha arazide ekili vaziyetteyken imha edildi. Ayrıca 4 milyon 271 bin 460 captagon hap, 1 ton 773 kilo 664 gram kubar esrar maddesi, 426 extacy hap ve 548 gram eroin ele geçirilmiştir. Ele geçirilen maddelerin imha edilmesiyle piyasa değeri yaklaşık 24 milyon 380 bin lira olan uyuşturucunun piyasaya sürülmesine engel olunmuştur” diye konuştu.

İmhaların yoğunluğunun esrar kullanımını ve satışını doğrudan etkilediğini belirten Vali Lekesiz, önceki yıllarda çevre illere esrar maddesinin gönderildiği riskli yerlerden biri konumundaki Hatay’ın, gerçekleştirilen planlı operasyonlar neticesinde çevre illerden esrar maddesi giriş riski altında bulunan il konumuna geldiğini kaydetti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here