“Amacımız Herkesin İstediği Kitaba Çabuk Ulaşmasını Sağlamak”

0
25

İskenderun’un en büyük kitapevlerinden biri olan ve hemen her tür kitabı bulabileceğiniz İskenderun Kitap Dünyası İşletmecisi Mustafa Ramazan Tunç, amaçlarının İskenderunluların istedikleri kitaplara çabuk ulaşabilmelerini sağlamak olduğunu vurguladı.

Gençlerin yetişkinlere göre daha çok okuduğunu kaydeden Tunç, yetişkinlerin ekonomik ve psikolojik kitapları tercih ederken gençlerin daha çok polisiye-macera türündeki kitapları daha çok okuduğunu belirtti.

Sürekli gelişime ayak uydurabilmek için okumanın şart olduğunu ifade eden Tunç; “Amacımız İskenderunluların kitaplara çabuk ulaşabilmesi, istedikleri, bulmakta zorlandıkları kitaplara ulaşabilmelerini sağlamak. Bunun için elimizden geleni yapıyoruz. Kitapevimizde çok sayıda, çok çeşitte kitabımız var. Amacımız İskenderunluların daha çok kitap okumasını sağlamak. Kitap üzerinde çok fazla yatırım potansiyeli göremezsiniz ama bizim amacımız insanların kitap okuması ve bilinçlenmesi… Beyin olarak gelişmemiz lazım çünkü çok eksiğiz.

İnsanlarımız okuyor, özellikle gençlerimiz çok fazla okuyor. Yetişkin kesime yönelik satışlarımız, sanırım ekonomik sorunlarından dolayı son 2 aydır bayağı düşüşte ama genç nesil daha fazla okuyor. Şu an en çok ekonomi kitapları tercih ediliyor, özellikle yatırım üzerine borsa kitapları tercih ediliyor. Bir de kişisel gelişim ve psikolojik kitaplar tercih ediliyor. İnsanlarımız kişisel gelişim kitaplarını fazla okumaya başladı, şu an en çok satanlar onlar. Aradıkları cevapları kitaplarda bulmak istiyorlar.

Gençler ise polisiye macera kitaplarına daha çok yatkın. Kendilerine uygun kitapları tercih etmeleri konusunda onları yönlendiriyoruz. Yaşlarına uygun kitapları okumaları konusunda klasikleri özellikle çok öneriyoruz. Bazen müşterilerin kırıldığı da oluyor ama yaşına uygun olmayan kitabı istediği zaman vermek istemiyoruz. Amaç burada para kazanmak değil çocuğu kazanmak. Amacımız herkesin kendi yaş grubuna uygun kitapları okumalarını sağlayabilmek. Bu konuda onlara yol göstermemeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Son aylarda yaşanan zamların kitap fiyatlarını da oldukça etkilediğini ancak kendilerinin ellerinde bulunan kitaplara yılbaşına kadar zam yapmayı düşünmediklerini söyleyen Tunç; “Kitaplar çok etkilendi zamlardan… Kağıda, mürekkebe, tonere, tutkala her şeye zam geldi. Kitabın yapılmasında kullanılan malzemelerin yüzde doksanı ithal, hepsine ayrı ayrı zam geldi. Umarım bu konuda devlet büyüklerimiz taşın altına ellerini koyup yatırım yapacaklardır. Bir kağıt fabrikamız açıldı üretime başladı diye duyum aldık.

İnsanlar şöyle algılıyor tuvalet kağıdına zam geldiği zaman kitaba zam geldiğini fark ediyor, böyle bir toplumdayız şu anda, bu üzücü bir durum aslında. Biz bir buçuk iki aydır sosyal medya hesabımızdan da şunu söylüyoruz; yılbaşına kadar kesinlikle elimizde olan, stoklarımızda olan kitaplarımıza zam yapmayacağız. Yeni gelen kitapları için yapabileceğimiz bir şey yok yeni gelen fiyatlardan oluyor ama elimizdeki kitaplara %50 zam gelmesine rağmen biz o zammı yansıtmıyoruz. Yılbaşına kadar zam yapmayacağımızın garantisini verdik. Müşterilerimiz de bize sahip çıkıyorlar teşekkür ediyoruz” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here