“Amaç Hatay’ın Ekonomik Kalkınmasını Hızlandırmak”

0
83

hatiab ziyaret1HATİAB, “Türkiye 2023 Vizyonu Hatay Kalkınma Şurası” Projesini Tanıttı

Hatay İşadamları ve Bürokratları Derneği (HATİAB), Yönetim Kurulu Başkan İbrahim Güder öncülüğünde İskenderun Gazeteciler Cemiyetinde bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda dernek olarak ilimiz için “Türkiye 2023 Vizyonu Hatay Kalkınma Şurası” projesi hazırladıklarını söyleyen Başkan Güder, bu projenin, hayata geçmesi ile Hatay’ın çehresini değiştireceğini belirtti.

İskenderun Gazeteciler Cemiyetinde, “Türkiye 2023 Vizyonu Hatay Kalkınma Şurası” hakkında bilgilendirme toplantısı düzenleyen HATİAB Dernek Başkanı İbrahim Güder, “Derneğimiz, kuruluş misyonu ve amaçları çerçevesinde hem Hatay’ın hem de ülkemizin ekonomik ve sosyal gelişimine katkıda bulunacağına inandığı bu projeyi gerçekleştirmeyi hedeflemektedir. Ekim 2014’te gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz Şura’nın; Hatay iş dünyası ile ülkemizin önde gelen siyaset, bürokrasi, akademi ve iş dünyası mensuplarını bir araya getirerek, Türkiye’nin 2023 vizyonuna Hatay’ın sağlayacağı katkının en üst seviyeye çıkarılmasına yönelik stratejilerin ve yol haritalarının geliştirilmesine ve uygulanmasına vesile olacağına inanıyoruz” dedi.

hatiab ziyaret2

Projenin Hatay’ın kalkınmasına katkı sağlamak amacında olduğunu ifade eden Güder; “Hatay Kalkınma Şurasının misyonu Türkiye’nin 2023 vizyonu ve hedefleri doğrultusunda Hatay’ın ekonomik kalkınmasının hızlandırılmasını ve 25 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşılabilmesini sağlamak amacıyla; Hatay’ın ekonomik, tarihi ve coğrafi potansiyellerinin tespiti, üstünlüklerin ve zayıflıkların tahlili, tespit edilen potansiyellerin açığa çıkarılmasına yönelik analizlerin yapılması, bu kapsamda altyapı eksikliklerinin belirlenmesi, yatırım ortamının, sermaye ve işgücü kapasitesinin değerlendirilmesi, fırsat ve tehditlerin tahlili, strateji ve yol haritalarının belirlenmesidir”  derken, şuaranın üç gün süreceğini belirti.

Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Üysen de “Bu proje mevcut potansiyelin yükseltilmesi için yol haritası oluşturacaktır. Amacımız, Türkiye’nin 2023 vizyonuna Hatay’ı katmaktır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here