Altında Denge Arayışı

0
23

İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, haftalık piyasa değerlendirmesinde altının denge arayışını sürdürdüğünü kaydetti.

Altının yeni haftanın ilk işlem gününe yatay girdiğini kaydeden Fırat; “Cuma günü açıklanan, ABD Tarım Dışı İstihdam Verisinin beklentileri karşılayamaması, tahvil getirilerinin bir miktar yükselmesine neden olurken, altın yeni haftanın ilk işlem gününe yatay giriş yaptı. Altının ons fiyatı bu sabah saatlerinde 1755,86$ seviyesinden işlem görüyor.

Dolar endeksi ve ABD 10 yıllıklarındaki görünümün, değerli metallerdeki görünüm açısından önemli olduğunu ve bu cephedeki yükselişin sürmesi durumunda ons altındaki yukarı yönlü çabaların sınırlı kalabileceğini ifade etmekte fayda var. Teknik görünümde ise göstergelerin kısa vade için 1725$-1800$ bandını ön plana çıkarmaktadır.

Yorumlamış olduğum altın piyasa değerlendirmesi tahminler üzerinedir. Altının açılışı 506 TL, Çeyrek Altın 835 TL’den işlem görüyor” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here