Altın Yeni Yıla Değer Kazanarak Girdi

0
62

uğur fırat-piyasa11Odası Başkanı Uğur Fırat, Yeni Yılın İlk Değerlendirmesini Yaptı

İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, haftanın, dolayısıyla yeni yılın ilk borsa değerlendirmesini yaptı.

Altının Yunanistan’dan destek bulduğunu kaydeden Fırat; “Altın, yatırımcıların dikkatlerini Yunanistan’daki siyasi krize çevirmeleri ile birlikte değer kazandı. Altın, ABD ve Avrupa’da merkez bankalarının politikalarındaki farklılaşma ile birlikte, yatırımcıların dikkatlerini, Yunanistan’da Euro Bölgesi’nden çıkışla sonuçlanma potansiyeli bulunun siyasi krize çevirmeleri ile birlikte, bir ayın en düşük seviyesinden başlattığı kazançlarını sürdürdü.

Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, 2 Ocak’ta yaptığı açıklamada, ana muhalefet partisi Syriza’nın 25 Ocak’taki seçimlerden zaferle çıkmasının ülkenin temerrüde düşmesine ve Yunanistan’ın 19 üyeli Euro Bölgesi’nden çıkmasına neden olabileceği uyarısında bulundu ve bunun sonucu, Euro Mart 2006’dan bu yana en düşük seviyesine indi. Altın Aralık ayında, kısmen ABD dışındaki ekonomilerin yavaşlamakta olmasının büyümeyi desteklemek için teşviklerin artırılacağı beklentilerini güçlendirmesi sonucu, dört ayda ilk kez yukarı yönde hareket etti” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here