Altın, Yatırımcının Yüzünü Güldürmeye Devam Edecek

0
36

İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, 2012 yılının altın piyasasını değerlendirirken, altının, yatırımcının yüzünü güldürdüğünü söyledi. Başkan Fırat, ülkemizin de altın üzerine rezerve yapmaya başlaması ile altının uzun vadede yatırımcının yüzünü güldüreceğini düşündüğünü belirtti.

2012 yılının iç ve dış piyasalardaki, altın piyasasında yaşanan gelişmeleri değerlendiren Başkan Fırat; “2012 yılının ilk üç ayında altın 110 TL’ye kadar tırmandı. Daha sonra da kar satışları yaşandı ve altın tekrar geriledi. Yılın ortasında 103 TL’ye kadar yükselen altın yine kar satışı nedeni ile 96 TL’ye kadar geriledi. 2013 yılının bu ilk günlerinde 97 TL’de seyir ediyor. Altın fiyatlarındaki iniş çıkışlar geçmişte olduğu gibi önümüzdeki günlerde de olacaktır. Ama yinede altın geçtiğimiz yılda iç ve dış piyasada da en iyi yatırım aracı olmuştur. Yatırımcının da yüzünü güldürmüştür.

Batı ve Doğu ülkelerinin bütçelerini altın üzerine yaptığını görmekteyiz. 2013 yılının altın yılı olacağını düşünen hükümet yetkilileri, altın üzerine rezerve yapmaya başladı. Altının, Euro ve Doları geride bırakıp, uzun vadede yatırımcının yüzünü güldüreceğini düşünüyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here