Altın, Haftanın İlk Gününde Toparlanma Eğiliminde

0
42

İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, 2021’in en kötü haftasını geride bırakan değerli metalin yeni haftanın ilk işlem gününde toparlandığına dikkat çekti. Fırat, ons altındaki yükselişlerin satış fırsatı olarak değerlendirilebileceğini de kaydetti.

Ons altının 1793 seviyesi yakınlarından geçtiğini belirten Başkan Fırat; “2021’in en kötü haftasını geride bırakan değerli metal yeni haftanın ilk işlem gününde toparlanıyor. Zayıflayan Dolar Endeksi, ons altına güç verirken tahvil faizlerindeki güçlü görünüm ons altının gücünü törpülüyor.

Bu sabah Dolar Endeksi 90.30 yakınlarında, 10 yıllık tahvil faizleri ise 1.38 ile pandemiden sonra görülen en yüksek seviyelerde bulunuyor. Tahvil faizlerinde güçlü görünüm sürdükçe ons altında yükselişlerin sınırlı bir alanda kalması mümkün görünüyor.

Ons altın için haftanın en önemli gelişmeleri yarın Powell’ın yapacağı kongre sunumu ve Perşembe günü gelecek ABD büyüme verisi olacak. Teşvik paketi ve koronavirüs ile ilgili gelişmeler de piyasaların odağında olmaya devam edecek.

Ons altında yükselişler, satış fırsatı olarak değerlendirilebilir. 1800 altında kalındıkça yükselişlerin sınırlı kalmasını bekliyoruz. 1800 seviyesi güçlü psikolojik direnç olarak karşımıza çıkıyor. Aşağıda ise 1760 seviyesi destek olarak takip ediliyor. Yorumlamış olduğum altın piyasa değerlendirmesi, tahminler üzerinedir. Altının açılışı 406 TL, çeyrek altın 675 TL’den işlem görüyor” diye konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here