Altan; “Biz Payas’a Sırılsıklam Aşığız!”

0
111

Payas Resmen İlçe Oldu. Sağanak Yağmur Bile Kutlamalara Engel Olamadı

8 Kasım tarihinde sabaha karşı 03.45’te TBMM’ye verilen önerge ile Payas’ın ilçe olması kesinleşti. Sabahın ilk saatlerinde duyulan bu haber Payaslılara büyük bir coşku yaşattı. Payas halkı, akşam saatlerinde Ankara’dan kente gelen Payas Belediye Başkanı Bekir Altan’ı yağan yağmura rağmen coşkuyla karşılarken, sağanak yağmur bu kutlamalara engel olamadı. Kutlamalar gecenin geç saatlerine kadar sürdürdü.

“Büyükşehir Yasası” ile ilçe unvanını kazanan Payas’ta, Ankara’dan zaferle dönenBelediye Başkanı Bekir Altan’ı yüzlerce kişi yağmur altında karşıladı. Otoban gişelerinde, belediye personeli ve Payas halkı tarafından karşılanan Başkan Altan, eşiyle birlikte uzun bir konvoy eşliğinde belediye binası önüne geldi. Üç kurbanın kesildiği karşılama töreni sırasında iyice bastıran yağmur, Ankara dönüşü kutlama törenini olumsuz etkilese de Payas halkı yağmur altında sırılsıklam başkanını dinledi.

Belediye Başkanı Bekir Altan, Payas’ın ilçe olma sürecini anlatırken duygulu anlar yaşandı. Meclis’te büyükşehir yasası ile ilgili birçok madde üzerinde; tartışmalar, hatta kavgalar çıktığını ama Payas’ın ilçe olması önergesi geldiğinde Ak Parti, MHP ve CHP milletvekillerinin önergenin altına imza koyduklarını belirten Altan; “Payas’ın ilçe olması için elinden gelen desteği verenlere sonsuz teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun” diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Payas halkının seslenişine kayıtsız kalmayarak ‘Payas için gereğini yapın’ talimatını verdiğini de sözlerine ekleyen Altan, bu konuda Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in de çok büyük gayretler gösterdiğinin altını çizerek kendilerine özellikle teşekkür etti.

Önümüzdeki günlerde geniş kapsamlı bir kutlama programı düzenleyeceklerini sözlerine ekleyen Bekir Altan; “Payas burada, yağmura rağmen vatandaşımız burada. Biz Payas’a sırılsıklam aşığız” dedi. Başkan Altan, ilçe olma sürecinde kendilerine destek veren Hatay milletvekillerine, Karayılan Belediye Başkanı Mehmet Yurtman ve daha birçok kişinin isimlerini sayarak hepsine teşekkür etti.

İskenderun basınının da büyük desteğini daima yanlarında gördüklerini belirterek teşekkür eden Altan, gazetecilere ayrıca şükranlarını sundu. Belediye Başkanı Bekir Altan; “Payas’ın ilçe olması ile Payas halkı bunu bir vefa borcu olarak görecek ve ilk seçimde bu vefa borcunu, sadece Payas’ta değil, Dörtyol’da, İskenderun’da ve bölgede ödeyecektir. Durmak yok, yola devam!” şeklinde konuşarak sözlerini tamladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here