Ali Kavak; “Asılsız Haberler Üreticimize Ve Sektöre Büyük Zararlar Vermektedir”

0
268

ali kavak açıklama1Akdeniz Yaş Meyve ve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Kavak; “Asılsız Haberler Üreticimize Ve Sektöre Büyük Zararlar Vermektedir”

Türkiye Yaş Meyve ve Sebze Sektör Kurulu Başkanı, Akdeniz Yaş Meyve ve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Kavak, Türkiye’den ihraç edilen yaş meyve ve sebze ürünlerinde tarım ilaçları kalıntısı ile trips bulunduğu için ürünlerin iade edildiği ve iade edilen kalıntılı yaş meyve ve sebzelerin Türkiye’de tüketildiği iddialarına yanıt verdi.

İddiaların tamamen asılsız olduğunu vurgulayan Kavak; “Öncelikle belirtmek gerekir ki 2011 yılından bu yana ihraç ettiğimiz yaş meyve ve sebze ürünlerinde kimyasal kalıntılardan dolayı ülkemize hiçbir ülkeden bildirim gelmediği gibi, Türkiye’ye herhangi bir ürün iadesi söz konusu olmamıştır.

Son on yılda kimyasalların kullanımı konusunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, İhracatçı Birlikleri ve diğer paydaş kurum ve kuruluşların ortak çalışmaları sonucu üreticilerimizin üretim bilinci ve modern tarım uygulamaları konusunda büyük bir başarı sağlanmıştır. Rusya’nın üst düzey yetkilileri uluslararası platformlarda Türkiye’nin bu konuda çalışmalarını takdire şayan bulduklarını ifade etmişlerdir.

Yıllık 3,5 milyon ton ihracatı ve ülkeye sağladığı 2,5 milyar Dolar döviz girdisi ile yaş meyve ve sebze sektörü ülkemizde milyonlarca insana istihdam sağlamaktadır. Sektörle ilgili bu aslı olmayan haberlerin basında yer alması ve bu haberin kaynağının TMMOB Ziraat Mühendisleri odası Genel Başkanının olması esef vericidir. Bu tür asılsız haberler özellikle üreticimize ve sektöre büyük zararlar vermektedir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here