Ali İsmail Korkmaz Hayatını Kaybetti

0
74

ali ismail korkmaz2Eskişehir’deki Gezi Parkı eylemlerine destek vermek için yapılan yürüyüşte polisin müdahalesinden kaçarken saldırıya uğrayan İsmail Korkmaz 38 gün sürdürdüğü yaşam mücadelesini kaybetti. Hataylı Ali İsmail Korkmaz, önceki gün hayata veda etti.

2 Haziran’da yaşanan Gezi Parkı eylemleri sırasında beyin kanaması geçirdiği belirlenen 19 yaşındaki Anadolu Üniversitesi öğrencisi Korkmaz, bir süredir Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesinde tedavi görüyordu. Ali İsmail Korkmaz, Eskişehir’de 2 Haziran’da Gezi Parkı eylemine destek için AKP binasına yürüyen kalabalık arasında yer aldı. Polisin basınçlı su ve biber gazlı müdahalesinden sonra ara sokaklara kaçan Ali İsmail Korkmaz’ın burada sivil giysili kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı.

‘Önce Bir Şeyin Yok Dediler’

Korkmaz’ı yaralı halde bulan arkadaşlarının ifadelerine göre, Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne götürülen Korkmaz’ın beyin tomografisi çekildi ve müşahede altına alınmadan durumunun iyi olduğu söylenerek evine yollandı. Daha sonra evinde fenalaşan Korkmaz’ın Eskişehir Devlet Hastanesi’nde yapılan tetkiklerinde beyin kanaması geçirdiği tespit edildi.

Korkmaz, sevk edildiği Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi’nde beyin ameliyatına alındı. Ameliyattan sonra yoğun bakımda tutulan Ali İsmail Korkmaz, önce ilaçlarla uyutuldu. İlaçların kesilmesinin ardından solunumu ve bilinci açılmayan Korkmaz, solunum cihazına bağlı tutuluyordu.

Korkmaz için Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi önünde, ailesi ve arkadaşları tarafından tören düzenlendi. Korkmaz’ın avukat ağabeyi Gürkan Korkmaz, bir konuşma yaparak gruba teşekkür etti. Korkmaz’ın cenazesi daha sonra memleketi Hatay’a getirilmek üzere yola çıktı.

Korkmaz’ın ölümüyle Gezi Parkı eylemlerinde ölenlerin sayısı Hatay’dan 2 kişi olmak üzere 5’e yükseldi. Daha önce de, Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Cömert, Ethem Sarısülük ve polis Komiseri Mehmet Sarı hayatını kaybetmişti.

Korkmaz’ın Cenazesi Antakya’ya Geldi

Kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın cenazesi, Antakya’daki baba ocağına getirildi. Korkmaz’ın cenazesi, bugün binlerce kişinin katıldığı konvoy eşliğinde helallik alınması için merkeze bağlı Ekinci beldesindeki baba ocağına getirildi. Cenazenin getirilmesi sırasında kalabalık sloganlar attı. Yakınlarının gözyaşı döktüğü Korkmaz için Kuran-ı Kerim okundu. Korkmaz’ın cenazesi, buradan belde mezarlığına götürülerek toprağa verilecek.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here