Albayrak; “Hepimiz Kubilay’ız!”

0
128

İşçi Partisi İskenderun Öncü Gençlik Sekreteri Mehmet Albayrak, Menemen’de katledilen Asteğmen Kubilay’ın 82. yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı.

23 Aralık’ın, Asteğmen Kubilay’ın 82. yıldönümü olduğuna işaret eden Albayrak; “Kubilay Cumhuriyet Devrimi için canını feda etmiştir. 1908’de Hürriyet Devrimi yapılırken, şeyhler ve dervişler 31 Mart vakalarını çıkarmışlardır. Mustafa Kemal’in önderliğinde Kurtuluş Savaşımızı verirken, bu şeyhler ve dervişler, Mustafa Kemal’e karşı “hilafet” orduları kurmuşlardır. Gericilik ve emperyalizm bugün kol koladır. Kurtuluş Savaşımızı “soykırım” ilan eden emperyalizm, diğer yandan Kubilay’ın katilleri, Cumhuriyeti yıkmaya devam etmektedirler. Bütün vatansever, devrimci, yurtseverlere İskenderun’dan sesleniyoruz. ABD emperyalizmine karşı, tepki vermeye çağırıyoruz!” dedi.

Deniz Gezmiş’lerin, Amerikan askerlerini Dolmabahçe’de denize dökerken, gericiler tarafından saldırıya uğradığını da hatırlatan Albayrak; “Saldırdıkları yetmezmiş gibi Amerikan filosuna “secde” ederek namaz kılmışlardır. Genç Devrimci Kubilay, Derviş Mehmetlerin karşısına nasıl dikildiyse, biz de emperyalizme ve yandaşlarına geçit vermeyeceğiz. Tüm yurtseverlere ve Cumhuriyetçilere sesleniyoruz. Birlik olalım! Bir Kubilay giderken, binlerce Kubilay olduğumuzu, Cumhuriyet düşmanlarına gösterelim. Onların günü bitecektir. Türkiye bir daha ‘şeyler, müritler ve dervişler’ ülkesi olmayacaktır” şeklinde görüşlerini açıkladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here