“AKP Yandaşı Müdür ve Memur İstemiyoruz”

0
70

eğitimcilerin grevi3İş Bırakma Eylemi Yapan Türk Eğitim Sen ve Eğitim İş Üyeleri Hep Bir Ağızdan Haykırdı…

Eğitim sistemindeki haksızlıklara, hukuk tanımazlığa, adam kayırmalara karşı dün tepkilerini ortaya koyan eğitimciler, bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdiler. Türk-Eğitim Sen ile Eğitim-İş Sendikası İskenderun’da ortak hareket ederek, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün önünde toplanarak, “AKP yandaşı müdür ve memur istemiyoruz” sloganı attılar.

Eğitimcilere Siyasilerden Destek

Türk-Eğitim Sen ile Eğitim-İş Sendikası kendi binaları önünden kortej ve sloganlar eşliğinde İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne yürüdüler. İki sendika Atatürk Bulvarı üzerinde birleşti ve burada “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganı attılar. Daha sonrada iki sendikada İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde uzun süre “AKP yandaşı müdür istemiyoruz”, “AKP yandaşı memur istemiyoruz” ve “Hırsız var, hırsız var. Hakkımızı çaldılar” gibi sloganlar attılar. Sendikaların bu grevine CHP İlçe Yönetimi ile MHP İlçe Yönetimi de destek verdiler.

eğitimcilerin grevi4

“Ahlaksız Bir Dönem Yaşıyoruz”

“Hz. Ömer’in adaletini elinin tersiyle itenlere, milli eğitimde ayrımcılık kokan uygulamalara, yılların emeğiyle elde edilmiş makamların yandaşlara, torpillilere, sırtı kalın olanlara peşkeş çekilmesine dur denildiği gündür bugün” diyen Türk-Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça, “Bugün, eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarının tırpanlanmasının, öğretmenlerin itibar kaybetmesine neden olan uygulamaların, akademik zam sözü verilmesine rağmen bu sözünün arkasında durmayanların, çalışanlara enflasyon farkını dahi çok görenlerin, gelir dağılımındaki adaletsizliğin protesto edildiği gündür. 24 Eylül tarihinde yani bugün tüm Türkiye genelinde sendikacılığın evrensel asgari standartlarını karakterinde taşıyan bütün sendikaların da desteğiyle iş bırakıyoruz. Okullarımızda bugün ziller çalmıyor, eğitim çalışanları işbaşı yapmıyor. Bir de malum bir sendika var. Siz onu biliyorsunuz. O sendikayla AKP ilçe teşkilatları istediği okul müdürlerinin listelerini hazırladı ve bu sipariş listeler ilçe milli eğitim müdürlerinin, komisyon üyesi şube müdürlerinin önüne sunuldu. İşte böylesine ahlaksız, böylesine arsız, böylesine rezil bir dönem yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

“Bu Yıl Emekçilerin Eylem Yılı Olacak”

Daha sonra söz alan Eğitim-İş İskenderun Temsilcilik Başkanı Hasan Kuş da, bu yıl da önceki yıllar gibi okulların eğitime karmaşayla başladıklarını vurguladı. Kuş; “Ben bir öğretmenim. Ve şu an okulumda öğrencilerimle dersi işlemek isterdim. Ancak kendi bakanlığımızın bizlere reva gördüğü şu durum karşısında okulda bulunmak devekuşu gibi başını kuma gömmekten çok farklı değil. Bu yıl da 12 yıldır olduğu gibi okullarımız büyük sorunlarla karmaşayla ve kaosla başlamıştır. Siyasal iktidar cumhuriyetin eğitim sistemini yok etmek için yeni adımlar atmış, piyasacı ve gerici eğitim modelini topluma dayatmıştır. Tamamen yandaşlarını kayırma amacını taşıyan, değerlendirme kriterleri belli olmayan bir mülakat yöntemiyle yöneticiler kıyıma uğratılmıştır. İktidarın taşeronluğunu yapan Hükümet-Sen kendi kadrolarına yer açabilmek için bu kıyımda etkin rol almıştır. Şimdi de cebren ve hile ile açtıkları bu kadrolara girmek için birbirlerine çelme takmaktadırlar.

eğitimcilerin grevi5

AKP’nin bu yandaş kadro merakı, yalnızca yöneticilerle sınırlı değildir. Yeni torba yasayla yandaş öğretmen dönemi de başlatılmıştır. Aday öğretmenlerimiz ilk yıl performans değerlendirmesine tabi tutulacak ve şaibeli bir mülakattan sonra kadro güvencesi kazanabileceklerdir. Mülakatta aranacak temel ölçüt de her zamanki gibi yandaşlık olacaktır. Öyle görülüyor ki, AKP’nin emekçilere karşı saldırıları devam edecektir. Emekçiler için de bu yıl eylem yılı olacaktır. Boyun eğeceğimizi düşünenler yanıldıklarını göreceklerdir” diye konuştu. Daha sonra her iki sendikada sessiz bir şekilde dağıldılar.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here