AKP-MHP Görüşmesinden de Koalisyon Çıkmadı

0
80

mhp-akp görüşmesi1Başbakan Davutoğlu ‘Koalisyon Hükümeti Kurulması İhtimali’ Kalmadığını Belirterek Görevi İade Edeceğini Söyledi

Ak Parti ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin geçtiğimiz hafta içerisinde koalisyon kurma adına yaptığı görüşmelerin olumsuz sonuçlanmasının ardından dün de AKP-MHP görüşmesi gerçekleşti. Bu kapsamda Başbakan Ahmet Davutoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştü. Yapılan görüşmeler neticesinde yine koalisyon çıkmazken MHP Lideri Bahçeli erken seçime de destek vermeyeceklerini söyledi.

Yaklaşık 2,5 saat süren görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu; “Ak Parti ile MHP arasında koalisyon ihtimali yok. Bahçeli erken seçime de destek vermeyeceklerini söyledi” dedi. Davutoğlu ‘koalisyon hükümeti kurulması ihtimali’ kalmadığını belirterek yapacağı istişarelerin ardından görevi iade edeceğini de söyledi.

mhp-akp görüşmesi1

Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmenin içeriğine ilişkin şu bilgileri verdi;

“Samimi, dürüst, açık yürekli bir görüşme gerçekleştirdik. Güvenlik operasyonları bağlamında bilgi paylaşımı oldu. Geldiğimiz son aşamayı telefonla daha önce paylaşmıştım. Kılıçdaroğlu’na da bilgi aktarmıştım. Bahçeli’ye de terörle mücadele konusunda geldiğimiz aşamayı paylaştım.

Bugünlerde bölgede çevremizde yaşanan gelişmeler ve terörle mücadele konusunda geldiğimiz nokta etrafında da, ülkemizin hükümetsiz kalmaması için daha önce kendisiyle mutabık kaldığımız şekilde görüşmeyi gerçekleştirmek istediğimi ifade ettim. Kendisi de açık bir ifadeyle ve tam bir dürüstlük içinde, daha önce kamuoyuyla paylaşmış olduğu 4 konuyu da gündeme getirerek, bunların tek-tek ele alındığında Ak Parti ile koalisyon imkanını görmediğini ifade etti.”

Davutoğlu ‘koalisyon hükümeti kurulması ihtimali’ kalmadığının altını çizerek, yapacağı istişarelerin ardından görevi iade edeceğini de sözlerine ekledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here