“AKP Hatay’ı Yaktı Şimdi de Üs’se Dönüştürüyor”

0
110

CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, Kel Dağına Kurulacak Radarı Sordu;

CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu Hatay’a kurulacak ikinci NATO üssü kararını, “Başbakan BOP’u Türkiye’den önde tutuyor. İkinci üs bu anlayışın sonucudur” diyerek eleştirdi. Hatay’ın AKP hükümeti ve Başbakan tarafından gözden çıkarıldığına dikkat çeken CHP Milletvekili Dudu, Kel Dağına kurulacak olan NATO üssünü soru önergesi ile TBMM’ye taşıdı.

Konu ile ilgili bir de yazılı açıklama yapan Milletvekili Dudu; “AKP Hükümeti ve Başbakan Erdoğan Türkiye’nin çıkarlarını bir kenara bırakmış, BOP ne gerektiriyorsa onu yapıyor. Hatay’da yapılacak olan ikinci üs de bu anlayışın bir sonucudur. İsrail’in Arap Baharı ile başlayan yutturmaca sistemli şekilde sürüyor. Patriotların gelişi de bu sürecin bir aşamasıydı. Hatay’a yapılacak ikinci üs de bu sürecin devamıdır. Başbakan Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanı mı, yoksa BOP’un eş başkanı mı bu konuda bir an önce karar vermelidir. Hatay’ın gözden çıkarılması, sınır illerindeki ekonomik çöküntü ve işsizlik, bu duruma Hükümet’in ilgisizliği, bütün bunlar BOP’un ön planda olması değil ise nedir? Hatay’da zaten bir üs var. İkinci üs ile Hatay dışarıdan gelecek saldırılara ilk hedef olarak gösteriliyor. Bu AKP’nin Hatay’a yaptığı en büyük kötülüklerden birisidir. Kaldı ki, sınırlarımız içerisinde ne amaçla kullanıldığı belli olmayan, kullanım yetkisi bizde olmayan üsler kabul edilebilir değildir” dedi.

CHP’li Vekil Dudu, konuyla ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından cevaplandırılmasını istediği önergesinde de ikinci bir radar kurulmasının gerekçelerini öğrenmek istedi. Dudu önergesinde ayrıca, her iki radarın işleyişinde ülkemizin yetkilerinin ne kadar olduğu, Ak Parti Hükümeti döneminde kurulan başka radarlar olup olmadığı, radarlar ile BOP arasında bir ilişki olup olmadığı, radarlarda hangi ülke askerlerinin görev yaptığı gibi sorulara da yanıt aradı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here