Akın; “85 Milyon Halka Su Bilinci Kampanyasını Anlatacağız”

0
57

Cumhuriyet Kadınlar Derneği (CKD) Sular Altında Kalan Amik Ovasında…

Cumhuriyet Kadınlar Derneği (CKD) tarafından başlatılan “Su bilinci kampanyası” hızla devam ederken, kampanya kapsamında farkındalık oluşturacak projeler ve eylemler de yapılıyor. CKD Hatay Şubesi yöneticileri bu kez farklı bir noktadan basın açıklaması yaptılar. Dünyanın su sıkıntısı çektiği bu su sıkıntısının en çok çiftçileri ilgilendirdiği için bu sene de sular altında kalan Amik ovasında basın açıklaması yapan dernek yöneticileri, sular altında kalan bölgeleri gezdiler.

CKD’nın Amik Ovasındaki basın açıklaması ve incelemelerine Hatay Şube Başkanı Filiz Akın, yöneticiler; Serap Zehal, Şebnem Vardar, Leyla Erk ve üyeler katıldılar.

Basın açıklamasında sular altında kalan ve çiftçinin ürünün bu sene de alınmayacağına, çiftçilerin üretim alanından uzaklaştığına dikkat çekildi. Yeni ovanın kışın sular altında kaldığını ifade eden çiftçiler yazın ise kuraklık yüzünden ürün ekemediklerini dile getirdiler ve devletin üretimin güvenliği için çözüm bulmasının zorunlu olduğuna dikkat çektiler.

Dünyamızın kuraklıkla karşı, karşıya olduğunu, insanın yaşamını sürdürmesi için temiz su kaynaklarının her geçen gün tükendiğini hatırlatan CKD Hatay Şube Başkanı Filiz Akın; “İklim nedeni ile oluşan kuraklık, tarımı, sanayi ve günlük su ihtiyacımızı etkilemektedir. Bu kuraklık geçici olağan bir durum değildir. Bütün dünyayı etkilemektedir. Her ülke kendi su kaynaklarını en yetkin şekilde denetlemek ve su politikaları geliştirmek zorundadır. Bu nedenle biz CKD olarak; yaşamımızın temel kaynağı olan suyu, milli devletimizi, ülke toprağımızı ve mavi vatanımızı koruduğumuz gibi korumalıyız. Aksi durumda başka devletlere bağımlı durumlara gelebiliriz. Bilindiği gibi Türkiye su kaynakları açısından zengin bir ülke değildir. Bu yüzden yağmur sularını en verimli şekilde depolamalıyız. Amik Ovası kış aylarında sular altında, kış aylarında ise kuraklıktan kırılmaktadır. Bu durumun önüne geçilmesi için Reyhanlı barajının bir an önce bitirilip, hizmete geçirilmelidir. Kışın bu sular baraja taşınabilir, yazın da kuraklıktan Hatay çiftçisi kurtulmuş olacaktır.

CKD olarak, 85 milyon halkımıza su bilincini anlatmak, geleceğimizi kuraklık belasından kurtarmak için diyoruz ki;  Sen yağmur ol ben bulut, suyuna vatanına sahip çık. Bu kampanyamıza gönüllü olmak isteyen herkesi bekliyoruz. Ayrıca imza kampanyası düzenledik, bir imza da sen at diyoruz” şeklinde konuştu.

“Amik Ovasına Bir Çözüm Bekliyoruz”

CKD Yöneticilerinden Serap Zehal, Amik ovasının sular altında kalmasına bir çözüm bulunması gerektiğini ifade ederek; “Sular altında kalması çiftçilerimizi çok etkiliyor, aynı zamanda kuraklık olduğundan da ikinci ürününü ekemiyor. Çiftçimizi kuraklıktan kurtarmaya çalışacağız” derken Leyla Erk de; “Bu sadece bizim Hatay’ın sorunu değil. Aynı zamanda bütün Türkiye’nin sorunudur. Biz çözüm önerilerimiz ile çalışmalarımızı yürütüyoruz, halkımızın da bize destek vermesini istiyoruz” dedi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here