Akça; “Kimsenin Yaptığı Yanına Kar Kalmamalı”

0
86

türk eğitim-sen tepki9Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça; “Kimsenin Yaptığı Yanına Kar Kalmamalı”

Geçtiğimiz günlerde Dörtyol İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Şube Müdürleri hakkında suç duyurusunda bulunduklarını hatırlatan Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça, Dörtyol Kaymakamlığının Cumhuriyet Savcılığının soruşturma talebine izin vermediğini açıkladı.

Kaymakamlığın almış olduğu bu kararın kendilerini ve adalet bekleyen eğitim camiasını çok üzdüğünü ifade eden Akça; “Ülkemizin değişik illerinde mahkemeler bu konularda yapılan haksızlıkları bir bir ortaya koyarken Kaymakamlığımızın adaletin önüne engel koyması ülkemizde demokrasinin sağlıklı işlemediğinin ve devletin kurumlarının adalete güvenmediğinin somut bir kanıtıdır.

Biz Türk Eğitim Sen olarak Kaymakamlığımızın adaletin önünü tıkamasını değil bizzat adaletin yerini bulması için Dörtyol Cumhuriyet Savcılığının soruşturma talebine olumlu cevap vermesini ve varsa bir hukuksuzluk bunun ortaya çıkarılmasının önünü açmasını, böyle bir durum yoksa suçlanan devlet memurlarının da üzerindeki şaibenin kalkmasının sağlanmasını beklerdik.

Dörtyol Kaymakamlığı neden soruşturma izni vermemiştir? Yoksa siyasiler bu konularda baskı mı yapmaktadır? İnsanların hak aramalarının önü neden kapatılmaktadır. Eğer Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devleti ise, herkesin olduğu gibi devletin kurumlarının da yargıya güvenmesi gerekmektedir. Hiç kimse ve hiçbir makam kedini yargı yerine koymamalı kimsenin yaptığı da yanına kâr kalmamalıdır.

Bizler Türk Eğitim Sen olarak, Dörtyol Kaymakamlığının vermiş olduğu ‘soruşturmaya izin verilmemesi’ kararını Adana Bölge İdare Mahkemesine götüreceğiz. Adana Bölge İdare Mahkemesinin soruşturmaya izin verilmemesi kararını haksız bulacağına ve Dörtyol Cumhuriyet Savcılığının konuyu soruşturmasına izin vererek adaletin tecelli etmesini sağlayacağına inanıyoruz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here