Akça; “Emeklilikte Sefalet Kaderimiz Olmasın!”

0
85

kamu-sen açıklamaMemur emeklilerinin aldıkları düşük maaşa tepki gösteren Türkiye Kamu-Sen İskenderun Şube Başkanı Ahmet Akça, yaşanan adaletsizliği gözler önüne sermek ve bu haksızlığa dur demek için tüm Türkiye çapında dilekçe kampanyası gerçekleştirdiklerini belirtti. Türkiye’nin dört bir yanından memurların feryatlarını kâğıda döktüklerini bunları başbakana gösterdiklerini kaydeden Başkan Akça, kendi üyelerinin de hazırladığı dilekçeleri başbakana gönderdi.

Çarşı merkez postanesi önünde toplanan Türk Kamu-Sen üyeleri, memur emeklilerinin düşük maaşına dikkati çektiler. Burada bir bildiri okuyan Şube Başkanı Akça; “Türkiye’de ekonomik alanda görülen haksızlıkların başında memur emeklilerinin yaşadığı dram gelmektedir. Memurlara çalışırken döner sermaye, ek ödeme, ek ders, fazla çalışma ücreti gibi ödemeler yapılırken; bu tür ödemeler prime esas kazançtan sayılmamakta ve emekliliklerinde de bu ödemeler emekli maaşlarına dâhil edilmemektedir” dedi.

Dilekçe Sayısı 500 Bini Geçti!

2008 yılında yapılan sözde Sosyal Güvenlik reformunun, işçiler ile memurlar arasında sosyal güvenlik ve emeklilik hakkı bakımından eşitlik getirmek amacıyla çıkarıldığını hatırlatan Akça; “Kanun, memurların bütün haklarını budadı ama memur emeklilerinin içler acısı haline ve insan haklarına dahi aykırı olan bu haksızlığın sürmesine göz yumdu. Hükümet, memur emeklilerine adeta zulmetmeyi tercih etti. Bizler, bugün burada adalet istemek için toplandık. Hiçbir memurun emekliliği sefalete dönüşmesin diye toplandık. Türkiye Kamu-Sen olarak, yaşanan adaletsizliği gözler önüne sermek ve bu haksızlığa dur demek için tüm Türkiye çapında dilekçe kampanyası gerçekleştirdik. Kampanyamız ülke genelinde büyük ses getirdi. Öyle ki, başka sendikaların yöneticilileri dahi Konfederasyonumuzu telefon ve faks yağmuruna tutarak, kampanyamıza destek verdiler. Kısa zamanda yüz binlere ulaşan dilekçe sayısı, bugün itibarı ile ülke genelinde 500 bini aşmış durumdadır. Sadece Ankara’da toplanmış olan gördüğünüz bu dilekçeler, basit bir hak talebinin ötesinde bir feryat, bir haykırıştır. Şu an her ilimizde toplanan dilekçeler, il temsilcilerimiz tarafından ayrı-ayrı bir eylemle Başbakanlığa gönderilmektedir.

Milyonların Feryadına Kulak Tıkanmamalı

Emekliliği kâbusa dönüşecek 2,5 milyon memurun ve 2 milyon dolayındaki memur emeklisinin gönülden dileğini ve yasal hakkını dile getiren bu dilekçeler ile memurlarımız “Emeklilikte sefalet kaderimiz olmasın” diye haykırmaktadır. Yetkililer, milyonların feryadına kulak tıkayarak, sorunu yok sayamazlar. Sorunlara kulaklarını tıkayanlara, 500 bin dilekçe ile sesimizi duyuracak, adalet isteğimizi ileteceğiz. Memur emeklilerine yapılan bu zulüm de son bulmalıdır. Bilinmelidir ki, bu sorun sürdüğü müddetçe, milyonların feryadı, milyonların ahına dönüşecek ve sorumluların yakasına yapışacaktır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here