Akbay; “Laik Bilimsel Eğitim İçin Sokaklardayız”

0
61

bülent akbay6Birleşik Haziran Hareketi İskenderun Basın Sözcüsü Bülent Akbay; “Laik Bilimsel Eğitim İçin Sokaklardayız”

Birleşik Haziran Hareketi İskenderun Basın Sözcüsü Bülent Akbay, Birleşik Haziran Hareketinin 28 Aralık’ta Ankara’da illerden gelen 1500 delegenin katılımıyla kararlaştırdığı “Bilimsel Laik Eğitim İçin AYAKTAYIZ” kampanyasının Eğitim-sen ve Alevi Derneklerinin katılımıyla giderek yaygınlaştığını duyurdu.

Birleşik Haziran Hareketinin öncülüğünde 13 Şubat 2015 Cuma Günü, gerici yobaz eğitim dayatmasına karşı uyarı boykotu yapacaklarını ifade eden Akbay, bu amaçla Birleşik Haziran Hareketinin velilere ulaştırmak için bir mektup yayınladığını kaydetti.

Akbay, tüm ebebeynlerin okuması için haziran hareketi tarafından hazırlanan mektubun metnini de şu şekilde duyurdu; “13 Şubat’ı Çocuklarımıza Ayıralım. Sevgili Veli, bir çocuğun gözlerine bakalım. Bir Çocuğun gözlerinde yetişkinlerin görebileceği, çocuğu çocuk yapan üç önemli şey vardır: Kararlılık, İnatçılık Ve Umut.  Kararlılık, inat ve umut daha küçükken bir çocuğun elinden alınırsa onu hayat boyu bekleyen şey güce ve güçlüye itaat etmek olur.

Kararlılık, inat ve umut çocuklarımıza sunabileceğimiz bilimsel ve laik eğitimle mümkün olur. Çünkü bir çocuk ancak sorgulayarak, eleştirerek ve şüphe duyarak kararlılığını, inadını ve umudunu koruyabilir. Biz, çocukların gözlerindeki kararlılığı, inadı ve umudu sürekli kılabilmek için, Bilimsel ve Laik Eğitim İçin Ayaktayız ve BOYKOT’tayız.

Ya Siz ? 13 Şubat’ta iktidarı uyarmak için çocuklarımızı okula göndermiyoruz. O günü çocuklarımıza ayıracağız. Alternatif dersler, çocuk oyunları ve şenliklerle özgür bir geleceğe olan umudumuzu güçlendireceğiz. Sizleri Bekliyoruz.”

Akbay, 13 Şubat Günü Saat 12’de Fener Caddesi Makzume Lisesi yanında, saat 13’te de Eski Bit Pazarında bir araya geleceklerini ifade ederek; “Şikayet etmeyelim ve geleceğimize sahip çıkalım. Birleşik Haziran Hareketi, Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi İskenderun’da da eğitimin gericileştirilmesine karşı laik ve bilimsel eğitim mücadelesini yükseltiyor. Bilimsel laik eğitim için ayaktayız şiarıyla başlattığımız direniş hareketi kısa sürede birçok yerde okulların imam-hatipleştirilmesi engellendi. Direndikçe kazanıyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here